Αθλητισμός|14.03.2019 23:53

Euroleague: Άσφαιρος επιθετικά ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πηγαίνοντας στο Μιλάνο είχε μοναδικό σκοπό τη νίκη. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν πήραν το ροζ φύλλο αγώνα αλλά εμφανίστηκαν για άλλη μία φορά κατώτεροι των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 65-57. 

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα για να συνεχίσουν στην διοργάνωση, αν και κρατούν την τύχη του στα χέρια τους. Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού επικρατεί αγωνία για τον Βασίλη Σπανούλη που αποχώρησε με διάστρεμμα στο 14ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός στην τελική ευθεία έχει ένα πρόγραμμα που μπορεί να χαρακτηριστεί βολικό, με Μπάγερν εντός, Γκραν Κανάρια εκτός και δύο εντός ακόμα στο τέλος με τις αποκλεισμένες Ζάλγκιρις και Νταρουσάφακα.

Το Μιλάνο αντίθετα, πάει στην Μαδρίτη, υποδέχεται Παναθηναϊκό και Φενέρ και τελειώνει στην έδρα της Φενέρ, πρόγραμμα... φωτιά δηλαδή.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με Ουέμπερ, Τουπάν, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και... αστοχία. Το 0-2 είχε γίνει 13-2 στο 4'30'', όχι τόσο επειδή επέτρεψε στους Ιταλούς να τρέξουν όσο επειδή μπροστά δεν έβαζε τίποτα.

Ο Μπλατ άλλαξε άμεσα τα 3/5 της πεντάδας, με Γκος, Σπανούλη και Βεζέκνοφ και η παρουσία του αρχηγού αποδείχθηκε καταλυτική. Δημιούργησε, σκόραρε και παρότι το δεκάλεπτο έληξε με 19-10 για το Μιλάνο, ο Ολυμπιακός έδειχνε να βρίσκει κάποιον επιθετικό ρυθμό.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε και απρόοπτα και παράδοξα. Το πρώτο ήταν δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό, με τον Σπανούλη να γυρίζει το δεξί του πόδι ξεκινώντας μια επίθεση στο 14' και να αποχωρεί εσπευσμένα για τον πάγκο.

Τα παράδοξα είχαν να κάνουν με την παραγωγικότητα και των δύο, με τον Ολυμπιακό να υψώνει τείχος και να είναι ο κερδισμένος της ιστορίας. Το κατόρθωμά του να κρατήσει τους Ιταλούς σε παραγωγικότητα τεσσάρων πόντων σε ένα δεκάλεπτο εντός έδρας (!) θα μείνει στην ιστορία της φετινής Euroleague και ήταν αυτό που του επέτρεε να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλος με το απίστευτο... 23-23! Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που κέρδισε όλες τις μάχες μέσα στις ρακέτες.

Η εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ίδια με του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε σερί 11-2 και στο 23' ήταν πίσω στο σκορ με 34-25, αναγκαζόμενος για μία ακόμα φορά να κυνηγάει στο σκορ.

Ενα μικρό επιθετικό ξέσπασμα του αρνητικού στο πρώτο ημίχρονο Γκος επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να πλησιάσουν, όμως, το δεκάλεπτο έληξε με 49-39 με ένα απίστευτο τρίποντο του Μάικ Τζέιμς στην εκπνοή και η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά των γηπεδούχων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Μάικ Τζέιμς πήρε...φωτιά και η διαφορά έφτασε στους 16 πόντους, 59-43 στο 33' με τον Ολυμπιακό πλέον να καλείται για μια ανατροπή που με βάση την εικόνα του αγώνα έμοιαζε και... ήταν ανέφικτη.

ΜΙΛΑΝΟ (Πιανιτζιάνι): Τζέιμς 27(4), Μίτσοφ 13(1), Ταρζέφσκι 6, Νέντοβιτς 7(1), Κουζμίνσκας, Νάναλι 6, Μπρουκς 5(1), Τζέρελς, Ομιτς 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Ουέμπερ 8, Ουίλιαμς-Γκος 11(1), Τουπάν, Σπανούλης 2, Μιλουτίνοφ 13, Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης , Λεντέι 4

EuroleagueΟλυμπιακόςΑρμάνι Μιλάνο