Αθλητισμός|01.07.2023 09:20

Οριστικά στην ΑΕΚ ο Πινέδα - Η Ένωση ολοκλήρωσε το μεγάλο deal και αγόρασε τον Μεξικανό άσο απ' τη Θέλτα

Newsroom

Η ΑΕΚ έκανε οριστικά δικό της τον Ορμπελίν Πινέδα. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στη χρονιά που η Ένωση κατέκτησε το νταμπλ και MVP της Super League γίνεται και με τη βούλα Κιτρινόμαυρος καθώς την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν ως δανεικός απ' τη Θέλτα.

Ο Δικέφαλος ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (1/7) την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του Μεξικανού μέσου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027. Η ΑΕΚ μάλιστα στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το deal, ως τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα εκτιμάται ότι δαπάνησε το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ.

Ο Πινέδα ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του νταμπλ καταγράφοντας 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 10 γκολ και 4 ασίστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός! Η ομάδα μας ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ισπανική Θέλτα για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 με τη μορφή δανεισμού. Αγωνίστηκε συνολικά σε 42 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκόραρε 10 φορές, έβγαλε 4 ασίστ και είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας έπειτα από 45 χρόνια, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της Super League 2022-23! Όρμπε, για πάντα εδώ!».

μεταγραφέςΑΕΚειδήσεις τώρα