Αθλητισμός|05.07.2023 22:41

Φιλικό «ξεμούδιασμα» για τον ΠΑΟΚ: Ήρθε 1-1 με τη Στεάουα - Ο Λουτσέσκου δοκίμασε πρόσωπα

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στην Στεάουα με δύο 11άδες, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ρίχνει στη «μάχη» τις δύο 11άδες που δοκίμασε στη διπλή προπόνηση της Τρίτης (4/7) στη λογική της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών του αλλά και του «ξεμουδιάσματος» των πρώτων ημερών.

Στο α' ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια ενώ από τα δεξιά προς τ' αριστερά της άμυνας πήραν θέση οι Σάστρε, Παναγιώτου, Μιχαηλίδης και Ράφα Σοάρες. Τις δύο θέσεις των χαφ κατέλαβαν οι Τσιγγάρας - Σβαμπ με τον Τάισον στο «δέκα», εκεί όπου προορίζεται ο Βραζιλιάνος, έχοντας τον Μουργκ στα δεξιά και τον Νάρεϊ στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπράντον.

45λεπτο με πρέσινγκ, στατικές φάσεις και αδυναμίες

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι, πατούσε καλά στο γήπεδο, ωστόσο, η όποια διάθεση απειλής προς την Στεάουα σημειώθηκε μέσω στατικών φάσεων και με εκφραστή τον Μουργκ, τόσο στο 9' με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από τ' αριστερό δοκάρι του Βλαντ, στην πρώτη τελική του Δικεφάλου στο παιχνίδι, όσο και στο 11' σημαδεύοντας τον Σβαμπ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε εκτός εστίας, όπως γράφει το SDNA.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως παραμονές του αγώνα, οι συνεργάτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έριξαν το βάρος στις στατικές φάσεις, στην τοποθέτηση των παικτών στο γήπεδο, στις «κομπίνες», με τον Αυστριακό να αναλαμβάνει ουκ ολίγες εκτελέσεις.

Μέχρι το μεσοδιάστημα του α' μέρους, ο ΠΑΟΚ δεν είχε απειληθεί ιδιαιτέρως, έκλεινε καλά τους χώρους, με ωραίο πρέσινγκ στον αντίπαλο και φαινόταν πως έβαζε δύσκολα στους Ρουμάνους προκειμένου να βρουν τρόπο να «χτυπήσουν». Στο 16΄το λάθος του Μιχαηλίδη, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, έφερε το γκολ του Μικουλέσκου, το οποίο αν και ακυρώθηκε ως οφσάιντ ήταν ένα πρώτο «καμπανάκι» για τους ασπρόμαυρους και ένα λάθος που σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στον Ραζβάν Λουτσέσκου δεδομένου πως είχε εφιστήσει την προσοχή όλων περί πνευματικής ετοιμότητας στο ματς.

Στο 24', ο πιο δραστήριος παίκτης της Στέαουα, ο Κομάν, «έτρεξε» τον ΠΑΟΚ από την πλευρά του, υποδέχθηκε τη μπάλα στ' αριστερά, προσποιήθηκε στους Παναγιώτου - Σάστρε και εκτέλεσε με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 1-0.

Η Στεάουα πήρε ψυχολογία, το πήγε -παρά τη χροιά του αγώνα- στη δύναμη και στη μονομαχία, ειδικά από τη στιγμή που ΠΑΟΚ αδυνατούσε να εκδηλώσει καλή επίθεση και αναλώθηκε περισσότερο σε εμπνεύσεις που δεν είχαν αποτέλεσμα και ημιτελείς ενέργειες, όπως αυτή του Σβαμπ στο 38', «σπάζοντας» την μπάλα στα δεξιά για τον Νάρεϊ, ο οποίος σε πλεονεκτική θέση δεν εκτέλεσε καλά, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Απείλησε περισσότερο και ανταμείφθηκε

Στο β' ημίχρονο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα άλλαξε όλα, κινούμενος με πολλές αλλαγές πλην του νεαρού στόπερ Παναγιώτου, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Κουλιεράκη στο 56', με τον νεαρό Χανιώτη να αγωνίζεται ως δεξί στόπερ.

Στο 70', στο πλαίσιο της σταδιακής επανένταξής του και της διαχείρισης, μπήκε και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αντί του Αντρέ Ρικάρντο, όπως αντίστοιχα και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη θέση του Κανίς, δίνοντας μία καλή «ένεση» ποιότητας δεδομένου πως απείλησαν ουκ ολίγες φορές με την είσοδό τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το 1-1 του αγώνα είχε την υπογραφή του Γκορντεζιάνι μετά από το γέμισμα του Τσαούση. Πίεσε τον αντίπαλό του, έκλεψε, μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απέναντι σε μία Στέαουα που είχε προχωρήσει με τη σειρά της σε πολλές αλλαγές.

Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ πήρε κάτι από αυτό που δικαιούταν απέναντι στην Στεάουα στο β' μέρος, όντας πολύ πιο απειλητικός ενώ η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 76΄και στην ευκαιρία των Ρουμάνων, όταν ο Εντζούμα εξαπέλυσε σουτ, αναγκάζοντας στον Ταλιχμανίδη ν' αποκρούσει σε κόρνερ.

Το 1-1 για τον ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, ακόμη και αν μέτρησε τις δυνάμεις του απέναντι στην πιο έτοιμη Στεάουα που σε δέκα μέρες ρίχνεται στην «μάχη» του πρωταθλήματος, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και τονίστηκε στις δηλώσεις του Ραζβάν είναι πως στην πρώτη «πρόβα», το μοναδικό νέο πρόσωπο μετρούσε κάτι λιγότερο από 24 ώρες στην Ολλανδία. Και αυτός ήταν ο Εκόνγκ, ως αντικατάσταση του Ίνγκασον...

Στεάουα Βουκουρεστίου: Βλάντ, Ποπέσκου, Ντάουα, Αρούτ, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Τζόκοβιτς, Ολάρου, Μπαλούτα, Μικούλεσκου, Κομάν. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Εντζούμα, Κορντέα, Νεγκεζάνα, Κομπάνιο, Ντογιέσκου

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε. Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Μουργκ, Νάρεϊ, Μπράντον.

ΠΑΟΚ (Β’ ημίχρονο): Ταλιχμανίδης, Τσαούσης, Νέσμπεργκ, Παναγιώτου (Κουλιεράκης 56’), Λύρατζης, Γιαξής, Ντούγκλας, Ρικάρντο (Κωνσταντέλιας 70’), Βρακάς, Κανίς (Αντρίγια 70’), Γκορντεζιάνι.

Στεάουα Βουκουρεστίου: Βλάντ, Ποπέσκου, Ντάουα, Αρούτ, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Τζόκοβιτς, Ολάρου, Μπαλούτα, Μικούλεσκου, Κομάν. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Εντζούμα, Κορντέα, Νεγκεζάνα, Κομπάνιο, Ντογιέσκου

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε. Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Μουργκ, Νάρεϊ, Μπράντον.

ΠΑΟΚ (Β’ ημίχρονο): Ταλιχμανίδης, Τσαούσης, Νέσμπεργκ, Παναγιώτου (Κουλιεράκης 56’), Λύρατζης, Γιαξής, Ντούγκλας, Ρικάρντο (Κωνσταντέλιας 70’), Βρακάς, Κανίς (Αντρίγια 70’), Γκορντεζιάνι.

ΠΑΟΚΣτεάουα ΒουκουρεστίουΡαζβάν Λουτσέσκουειδήσεις τώρα