Αθλητισμός|15.03.2019 13:15

Εθνική Μπάσκετ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοί της στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Γνωρίζοντας από καιρό ότι θα είναι επικεφαλής ομίλου, μετά την εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά και την θεαματική της άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, η Εθνική μπάσκετ θα μάθει αύριο το μεσημέρι τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου της Κίνας (31/8-15/9). Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα τους διαχωρισμούς και τους περιορισμούς που πραγματοποίησε και θα ισχύσουν στην διαδικασία που θα διεξαχθεί στην πόλη Σενζέν με υψηλούς συμμετέχοντες τους Κόμπι Μπράιαντ και Γιάο Μινγκ, μικραίνοντας πολύ τις υποψηφιότητες και τις πιθανότητες.

Η Εθνική Ελλάδας είναι στους δεύτερους τέσσερις επικεφαλής, με Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία να είναι οι άλλοι τρεις και τους ομίλους τους να τοποθετούνται  στις πόλεις Γιουχάν, Φοσάν, Νανζίνγκ  και Ντογκουάν. Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, οι τέσσερις ομάδες που μας… αντιστοίχισαν είναι οι Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία και Ιταλία, από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, στο δικό μας ταμπλό έπεσαν οι Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες και Κορέα και από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας τέλος, στο δικό μας ταμπλό μπήκαν οι Νιγηρία, Σενεγάλη, Νεά Ζηλανδία και Ανγκόλα.

Κάθε όμιλος θα έχει από μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας, ενώ θα ισχύσουν κάποιοι γεωγραφικοί περιορισμοί για να μην πέσουν μαζί ομάδες από ηπείρους που δεν έχουν μαζική εκπροσώπηση. Οι τέσσερις πρώτοι επικεφαλής, είναι η οικοδέσποινα Κίνα και οι τρεις πρώτες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης, ΗΠΑ, Ισπανία και Γαλλία και ανακοινώθηκε ότι για εμπορικούς λόγους η Κίνα θα παίξει στο Πεκίνο και οι ΗΠΑ στην Σανγκάη.

Εθνική μπάσκετFIBA