Αθλητισμός|08.07.2023 19:34

Γκόου Αχέντ Ίγκλς - ΠΑΟΚ 2-1: Η εικόνα του Δικεφάλλου φωνάζει για ποιότητα αλά Τάισον

Newsroom

Η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι προβληματική και αυτό αντανακλάται και στο γήπεδο καθημερινά. Και κυρίως στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Δικέφαλος «καίγεται» για ενίσχυση, ταχύτητα, επιθετικότητα καθώς βάσει των δοκιμών του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ίγκλς έδειξε πως είναι μία απόλυτα προβλέψιμη και αργή ομάδα. Και ειδικά στο α΄ημίχρονο, κινούμενος σε πολύ χαμηλό τέμπο.

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε δύο ενδεκάδες απέναντι στους Ολλανδούς. «Πρώτη» για Τρόοστ Εκόνγκ που είναι σαφές πως ακόμη ψάχνει τα πατήματά του στο γήπεδο, παλεύοντας να μπει στο κλίμα μίας ομάδας που θέλει δουλειά και ενίσχυση.

Ο ΠΑΟΚ «φωνάζει» πως έχει ανάγκη από έναν επιθετικό πρώτης γραμμής, του λείπει το σουτ και η ποιότητα μπροστά καθώς και ένας δυναμικός χαφ. Άμεσα. Στο πρώτο ημίωρο του αγώνα είχε να επιδείξει μία διπλή καλή φάση μετά από συνδυασμό του Μουργκ με τον Μπράντον, αλλά ο Ισπανός νικήθηκε από τον Ντε Λάνγκε και σε δεύτερο χρόνο το σουτ του Ζίβκοβιτς, έφυγε κόρνερ. Κι οι όποιες πλαγιοκοπήσεις δεν είχαν καμία τύχη...

Σε ένα πρώτο διάστημα που ο Δικέφαλος είχε, από την άλλη, κι ορισμένα καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, πιέζοντας ψηλά την Γκόου Αχέντ Ίγκλς, κάτι που έχει δουλευτεί πολύ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας κοντά τις γραμμές του και με καλή κάλυψη των χώρων δεν έδωσε δικαιώματα. Από το ημίωρο και έπειτα, η αδυναμία μπροστά συνδυάστηκε και με αρκετά λάθη στα μετόπισθεν.

Οι -τυπικά- γηπεδούχοι βρήκαν ένα γκολ από μία στατική φάση όταν ο Λίντμπεργκ έκανε την κεφαλιά και ο Σο -με τη βοήθεια της τύχης- έγραψε το 1-0 στο 35'. Αν και λίγη σημασία έχει δεδομένης της αντίδρασης που είχε ο ΠΑΟΚ, με την Γκόου Αχέντ να προειδοποιεί και δύο λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητά της για να «τρέξει» τον αντίπαλο.

Στα αξιοσημείωτα του α΄ημιχρόνου, δεδομένης της ποιότητας και των επαφών του με τη μπάλα, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αποχώρησε με ενοχλήσεις, αφήνοντας τη θέση του στον Στέφαν Σβαμπ. Η αναγκαστική αλλαγή σήμανε τον συναγερμό, ωστόσο, από πλευράς ΠΑΟΚ εμφανίζονται καθησυχαστικοί!

Σαφώς καλύτερη η εικόνα του ΠΑΟΚ στο β΄ημίχρονο, όντας πιο παραγωγικός, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να διατηρεί έναν βασικό κορμό από το α΄μέρος και ανάμεσά τους τον παίκτη - βαρόμετρο της φετινής ομάδας, τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος με μία ενέργεια, ένα... γλυκό σκάψιμο της μπάλας, «ξεκλείδωσε» την ομάδα του επιθετικά, ο Σβαμπ εκτέλεσε και οι ασπρόμαυροι βρήκαν το γκολ ισοφάρισης (1-1) με την Γκόου Αχέντ Ίγκλς στο 48'.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, μπροστά ήταν πιο ορεξάτος και κινητικός, ενώ ο συνήθης ύποπτος Τάισον είχε ακόμη και δοκάρι στο 60', δοκιμάζοντας το πόδι του αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο τελευταίο ημίωρο, ο Ρουμάνος τεχνικός άλλαξε ριζικά την ομάδα του, δίνοντας χρόνο σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του που κατάφεραν να περιορίσουν τους Ολλανδούς σε έναν πιο παθητικό ρόλο.

Ό,τι του έλειψε από το α΄ημίχρονο, το έδειξε εν μέρει στο δεύτερο 45λεπτο, με σουτ από απόσταση, ανεβάσματα των μπακ του, κομπίνες. Βέβαια χρειάστηκε οι Θεσσαλονικείς να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης καθώς στο 70', στην πρώτη φάση των Ολλανδών στην επανάληψη, ο Αντεκάνια με μία εξαιρετική ενέργεια και τη μπάλα να παίρνει τρομερά φάλτσα, έγραψε το τελικό 2-1. Ο επίλογος μπήκε με τη φάση του Κωνσταντέλια μετά από εξαιρετική σέντρα του Βιεϊρίνια αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Μετά το 1-1 με τη Στεάουα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους με την Γκόου Αχέντ Ίγκλς και έχει μπροστά του μία ακόμη εβδομάδα προετοιμασίας.

Συνθέσεις

Γκόου Αχέντ Ιγκλς:Ντε Λάνγκε, Κάιπερς, Λίντμπεργκ, Σέρα, Σόου, Μπλόμε, Γιανσάνα, Αμόφα, Έβερινκ, Σάατχοφ, Μπρέουμ.
Στο δεύτερο αγωνίστηκαν οι: Ντε Λάνγκε, Ντέιλ, Κράμερ, Τζέιμς, Ρόμενς, Αντεκάνιε, Αβεντισιάν, Β. Έντβαρντσεν, Ο. Έντβαρντσεν, Ντέρσκεν, Σμιτς.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς (46’ Ταλιχμανίδης), Λύρατζης (62’ Βιεϊρίνια), Νάσμπεργκ (46’ Μιχαηλίδης), Εκόνγκ (46’ Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες (62’ Τσαούσης), Ντόουγκλας (29’ λ.τ. Σβαμπ), Τσιγγάρας (62’ Γιαξής), Μουργκ (62’ Βρακάς), Τάισον (70’ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς (46’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (46’ Γκορτετζιάνι)

φιλικόΠΑΟΚειδήσεις τώρα