Αθλητισμός|16.03.2019 00:06

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ θα κλείσει το φύλλο αγώνα και θα μηδενιστεί ο Ολυμπιακός!

Newsroom

Το «ναυάγιο» στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έβαλε «ταφόπλακα» στις λιγοστές ελπίδες για τη διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή (17/3).

Μετά την αποχώρηση του Δ. Γιαννακόπουλου, τις καταγγελίες για σπρωξιές και φτυσιές, αποφασίστηκε ότι το φύλλο αγώνα του ντέρμπι θα κλείσει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, κι όχι στο ΣΕΦ, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, σε περίπτωση που οι «πράσινοι» υποχρεώνονταν να πάνε στο γήπεδο για την τυπική παρουσία.

Ο Ολυμπιακός ήταν για μια ακόμη φορά ανένδοτος, επέμεινε στην άποψή του πως μ' αυτές τις συνθήκες και χωρίς ξένους διαιτητές δεν πρόκειται να αγωνιστεί και τελικά αποφασίστηκε να μην υπάρξει μετάβαση των ομάδων και των διαιτητών στο γήπεδο και όλες οι διαδικασίες να γίνουν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά (20-0) ενώ ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση 6 βαθμών από την βαθμολογική κατάταξη. Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την απόφαση των «ερυθρόλευκων» να αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Η σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι παράγοντες των ομάδων, της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ κατέληξε σε φιάσκο, καθώς ο Δ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση, καταγγέλοντας τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Σκινδήλια. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος έφτυσε τον παράγοντα του Ολυμπιακού, προτού αποχωρήσει «για να κάνει σόου», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

ΟλυμπιακόςBasket LeagueμπάσκετΠαναθηναϊκός