Αθλητισμός|16.07.2023 20:55

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο νέος βασιλιάς στο τένις! Λύγισε τον Τζόκοβιτς έπειτα από επική μάχη στον τελικό του Wimbledon

Newsroom

Το παιδί-θαύμα του τένις έκανε το θαύμα του στο Wimbledon! Ο φοβερός και τρομερός Κάρλος Αλκαράθ λύγισε τον συνήθως... αλύγιστο Νόβακ Τζόκοβιτς στα πέντε σετ και κατέκτησε το δεύτερο Grand Slam στην καριέρα του μετά το US Open του 2022. Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε 3-2 έπειτα από μάχη 4,5 ωρών και στέρησε απ' τον 36χρονο πολυνίκη Σέρβο το 24ο μεγάλο τρόπαιο της καριέρας του και το όγδοο Wimbledon...

Ο Αλκαράθ με τη νίκη του, εκτός απ' τον τίτλο, διατηρήθηκε και στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Κυρίως όμως απέδειξε στο μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του μέχρι στιγμής ότι αποτελεί τον επόμενο μεγάλο του τένις. Εκείνον που μπορεί να διαδεχτεί επάξια τους λεγόμενους Big 4: τον Τζόκοβιτς, τον Ναδάλ, τον Φέντερερ και τον Μάρεϊ. Έγινε άλλωστε ο πρώτος που κατακτά το Wimbledon μετά από μια 20ετή κυριαρχία των Big 4 στο θρυλικό αγγλικό τουρνουά.

O Nόλε έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο σετ κόντρα σε έναν εκτός κλίματος ο Κάρλος, που έδειχνε να βρίσκεται σε απόγνωση, μη μπορώντας να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο. Σιγά-σιγά, όμως, αυτό άρχιζε να αλλάζει και μετά από ένα κλειστό δεύτερο σετ, όπου ο νεαρός τενίστας έβαλε φρένο στο σερί των 15 κερδισμένων τάι μπρέικ του Νόλε σε Grand Slam, ο Αλκαράθ μπήκε ξεκάθαρα στη θέση του οδηγού, παίρνοντας πανηγυρικά και το τρίτο σετ.

Παρότι φαινόταν ότι είχε μείνει από ενέργεια και ιδέες, βγάζοντας μέτρια χτυπήματα και από τις δύο πλευρές, ο Νόλε κατάφερε να φέρει το ματς ίσα και να οδηγηθεί η δραματική αναμέτρηση σε πέμπτο σετ, έχοντας και το μομέντουμ. Έχασε, ωστόσο, έναν δικό του πόντο στο μπρέικ πόιντ του είχε στο δεύτερο γκέιμ και στη συνέχεια δέχτηκε εκείνος το πιο καθοριστικό μπρέικ του αγώνα, καθώς ήταν αυτό που τον «καταδίκασε» στην πρώτη ήττα του μετά από σερί 34 επιτυχιών στο All England Club. Ήταν και η πρώτη ήττα του στο Centre Court μετά το 2013, όταν ο θεατής του σημερινού αγώνα Άντι Μάρεϊ κατέκτησε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο του.

Ήταν άλλη μια απόδειξη ότι ο Κάρλος είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα, αφού έχει καταφέρει να προσαρμοστεί σε... χρόνο ρεκόρ στην επιφάνεια και να κερδίσει δύο τίτλους στα τέσσερα τουρνουά που έχει παίξει! Μετράει ήδη δύο Grand Slam τίτλους και μάλλον θα μετρήσει πολλούς περισσότερους...

Νόβακ Τζόκοβιτςειδήσεις τώραWimbledonΚάρλος ΑλκαράθΤένις