Αθλητισμός|23.11.2020 15:49

Basket League:«Βόμβα» Ηφαιστου, ανάσες για Λαύριο, Πανιώνιο

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο εντυπωσιακός Ηφαιστος Λήμνου πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της σύντομης ιστορίας του, περνώντας με 75-73 από την έδρα του ΠΑΟΚ. Η νίκη που δικαιούνται οι νησιώτες οι οποίοι προηγούνταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ήρθε με καλάθι του Φρεϊμάνις μετά από επαναφορά οκτώ δέκατα πριν από την λήξη του αγώνα! Ο Λετονός εκτός από ήρωας της τελευταίας στιγμής ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16 πόντους.

Στο Ρέθυμνο ο Πανιώνιος έκανε μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισε νίκη επί των Κρητικών με 72-65 και πλέον οι «κυανέρυθροι» έχοντας δύο νίκες επί του ίδιου αντιπάλου αγκαλιάζουν την σωτηρία τους και φέρνουν το Ρέθυμνο στο χείλος του γκρεμού. Ο Ντέιβιον Μπέρι ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο ηγέτης του Πανιώνιου με 30 πόντους.

Στην Ρόδο το Λαύριο έκανε άλμα σωτηρίας, σπρώχνοντας ταυτόχρονα τον Κολοσσό προς την Α2. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη νίκη με 80-76 με ηγέτη τον Ντορόν Λαμπ με 21 πόντους. Οι δύο ομάδες έχουν ένα... υπόλοιπο 31 δευτερολέπτων από τον πρώτο γύρο με την πρωτόδικη απόφαση να λέει ότι θα ξαναπαιχτεί αυτό ο διάστημα με το σκορ 69-67 υπέρ του Λαυρίου, αλλά με εκκρεμότητα την απόφαση του ΑΣΕΑΔ.

Η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ την μαζχητική Κύμη με 96-92 σε ένα παιχνίδι που πρόσφερε θέαμα, αλλά έχασε τον Χάουαρντ Σαντ Ρος ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο, δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και υπάρχει αγωνία για την σοβαρότητα της κατάστασής του. Απότην ΑΕΚ που είχε έξι παίκτες με διψήφια παραγωγικότητα, ο Βινς Χάντερ ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους. 

ΠΑΟΚΡέθυμνοBasket LeagueΛαύριοΚολοσσόςΠανιώνιος