Αθλητισμός|17.03.2019 12:59

All Star Game Vοlley League: Το γλέντι των «πειρατών» στο φιλέ της Σύρου

Κώστας Ασημακόπουλος

Στα… άδυτα των «πειρατών» στο Δημήτρης Βικέλας της Ερμούπολης η γιορτή του ελληνικού βόλεϊ δεν θα μπορούσε να έχει κάτι λιγότερο από ένα φαντασμαγορικό σόου που όμοιο του δεν είχε ζήσει το άθλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο All Star η ΕΣΑΠ (διοργανώτρια του πρωταθλήματος Volley League) μαζί με το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών (ΠΑΣΑΠ) και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναβίωσαν τον θεσμό και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο μετριοπαθών.

Ωραίες παρουσίες, βολεϊκοί διαγωνισμοί, θετική διάθεση και τους συριανούς να είναι μέρος της γιορτής του αγαπημένου τους αθλήματος.

«Σύρος ταξίδι στο χρόνο» έγραφε ένα από τα κεντρικά πανό και πραγματικά το ελληνικό βόλεϊ έκανε ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον.

Οι «ελληνικές σταγόνες»

Το σκηνικό αλλά και το σενάριο της εκδήλωσης είχαν επιμεληθεί κορυφαίοι επαγγελματίες του είδους και πρόσφερε ένα εντυπωσιακό τηλεοπτικό αποτέλεσμα, ενώ ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα μέλη της εθνικής τσιρλίντιγκ με την ονομασία «ελληνικές σταγόνες».

Νίκη Ελλήνων και MVP o Xαράλαμπος

Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος αποθεώνεται στα χέρια των συμπαικτών του

Η ομάδα των All Star Ελλήνων νίκησε την ομάδα των All Star των Ξένων 2-1 (22-25, 25-21, 16-14) σε αγώνα που είδαμε μέχρι και τον προπονητή της ομάδας των Ελλήνων Δημήτρη Ανδρεόπουλο να κάνει αλλαγή τον… εαυτό του και να κάνει πάσες.

Πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο υιός του Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος του Παναθηναϊκού ο οποίος. Η ψηφοφορία έγινε αποκλειστικά από τους αθλητές των δύο ομάδων και ο 17χρονος το πανηγύρισε έξαλλα.

Το σερβίς των 115 χιλιομέτρων

Ο κεντρικός του Φοίνικα Θεόδωρος Βουλκίδης ανήμερα της ονομαστικής τους εορτής κατέκτησε τον διαγωνισμό ταχύτητας στο σερβίς με 115,4 χιλιόμετρα ταχύτητα μπάλας.

Η μονομαχία Τερβαπόρτι με Φιλίποφ

Ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι αναδείχτηκε καλύτερος πασαδόρος σε διαγωνισμό στόχου δίνοντας μάλιστα μεγάλη μάχη στον… τελικό με τον Ντίμα Φιλίποφ του ΠΑΟΚ, ενώ ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Γκάβιν Σμιτ νίκησε τον διαγωνισμό καλύτερης επίθεσης στην τελική μονομαχία με τον «ομόσταυλο» του Νίκο Ζουπάνι.

Ο Αντώνης της καρδιάς

Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση – έκπληξη στον φροντιστή της ομάδας του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Αντώνη Ζακχαίο για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του. Ο Ζακχαίος πανηγύρισε την βράβευση του ωστόσο δεν έκρυψε την συγκίνηση του όταν ανακοινώθηκε πως ήταν μία ειδική βράβευση όλων των αθλητών.

Άριστοι... μαθητές

Πριν τον κυρίως αγώνα All Star Ελλήνων και Ξένων προηγήθηκαν αγώνες βόλεϊ μεταξύ ομάδων που αποτελούνται από μαθητές, από παιδιά των ακαδημιών του Φοίνικα αλλά και αθλητών της ανδρικής ομάδας της Σύρου που δεν αγωνίστηκαν στο All Star.

O πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον Περιφέριάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και στον αντιπεριφειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη για την συμβολή τους στην διοργάνωση.

Τιμή στην... προεδράρα

Τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα ο πρώην πρόεδρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Παλιόπορτας. Το βραβείο για λογαριασμό του παρέλαβε ο Μανώλης Βαμβακούσης φίλος και συνοδοιπόρος κατά την προεδρία του Παλιόπορτα στον Α.Ο.Φοίνικα. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Αρβανίτης εκ μέρους της ΕΣΑΠ και ο αθλητής και πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας εκ μέρους των αθλητών.

ΣπορβόλεϊAll Star Game Volley League