Αθλητισμός|28.07.2023 16:59

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Πέρασε για πέμπτη σερί φορά στον τελικό των 50μ. ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Newsroom

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ δίνει και πάλι το παρών σε τελικό Παγκόσμιο Πρωταθλήματος. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την έβδομη θέση στους ημιτελικούς των 50 μ. ελεύθερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Φουκουόκα κι έκλεισε θέση για τον τελικό για πέμπτο σερί Παγκόσμιο!

Βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την καλύτερη εφετινή επίδοσή του (έκανε 21.91 το πρωί στα προκριματικά), ο 30χρονος Έλληνας κολυμβητής με 21.85 έκλεισε θέση για τον τελικό του Σαββάτου (29/7, 14.09). Με την πέμπτη παρουσία του σε τελικό Παγκόσμιου, ο Γκολομέεβ ισοφάρισε το ρεκόρ που κατέχουν ο Άρης Γρηγοριάδης και ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Ωστόσο, ο Γκολομέεβ είναι ο μόνος με πέντε τελικούς στο ίδιο αγώνισμα.

Άτυχη η Ντουντουνάκη

Η... κατάρα της ένατης θέσης «χτύπησε» για τρίτη φορά την Άννα Ντουντουνάκη. Μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε για μία θέση εκτός τελικού και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα, αυτή τη φορά όχι στο 100άρι, αλλά στα 50μ. πεταλούδα.

Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια τερμάτισε τέταρτη στην πρώτη ημιτελική σειρά με 25.82, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό, αφού στη δεύτερη σειρά υπήρξαν πέντε αθλήτριες που πήγαν πιο γρήγορα, με τη Σάρα Γιούνεβικ από τη Σουηδία να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τον αυριανό (29/7) τελικό με 25.77. Για πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου, η Ντουντουνάκη έμεινε ξανά εκτός νυμφώνος!

κολύμβησηΚριστιάν Γκολομέεβειδήσεις τώραΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου