Αθλητισμός|28.07.2023 18:03

Ο Έλληνας προπονητής Βαγγέλης Δουδέσης οδήγησε την Εθνική Ολλανδίας στο χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο γυναικών

Newsroom

Το ελληνικό πόλο διαπρέπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Φουκουόκα. Δεν είναι μόνο η Εθνική ανδρών του Θοδωρή Βλάχου που ετοιμάζεται για τη μάχη του χρυσού μεταλλίου το Σάββατο (28/7) με αντίπαλο την Ουγγαρία. Και τούτο διότι ο προπονητής Βαγγέλης Δουδέσης οδήγησε τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Ολλανδίας στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια!

Οι Οράνιε επικράτησαν 17-16 της Ισπανίας στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 12-12), στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1991 στo Περθ.

Ο Δουδέσης ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή της εθνικής πόλο γυναικών της Ολλανδίας τον Σεπτέμβριο του 2021 αντικαθιστώντας τον Αρνο Χάβενγκα, που αποχώρησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έπειτα από μια πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας. Ο Δουδέσης βρίσκεται στο προπονητικό επιτελείο των Οράνιε από το 2017, ενώ παράλληλα εκτελούσε και καθήκοντα πρώτου προπονητή στις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Ολλανδία: Σλίκινγκ 4, Φαν ντε Κράατς 4, Φαν ντερ Σλουτ 3, Λ. Ρόγκε 3, Κόινινγκ 2, Τζούστρα 1.

Ισπανία: Φόρκα 6, Ελ. Ρουίθ 3, Γκαρσία 3, Κρεσπί 2, Ορτίθ, Εσπάρ.

Πόλοειδήσεις τώραΕθνική ΟλλανδίαςΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου