Αθλητισμός|28.07.2023 21:05

Μονοετής ευρωπαϊκός αποκλεισμός και βαρύ πρόστιμο για τη Γιουβέντους απ' την UEFA - Η Φιορεντίνα παίρνει τη θέση της στο Conference League

Newsroom

Η Γιουβέντους αποκλείστηκε για μια σεζόν απ' τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ' την UEFA. Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ στους Μπιανκονέρι.

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Γιουβέντους είχε επαφές με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία με την οποία ήρθε σε συμβιβασμό προκειμένου να αποκλειστεί μόνο για μια σεζόν. Οι διοικούντες τον ιταλικό σύλλογο συνεργάστηκαν στενά με την UEFA ούτως ώστε να αποφύγουν μεγαλύτερη τιμωρία. Άλλωστε απ' το πρόστιμο των 20 εκατ. ευρώ τα 10 εκατ. ευρώ είναι με αναστολή και θα χρειαστεί να δοθούν απ' τη Γιούβε μόνο σε περίπτωση υπέρβασης σε επόμενους προϋπολογισμούς.

Μετά την τελεσίδικη απόφαση της UEFA η Γιουβέντους χάνει τη θέση της στο Europa Conference League την τρέχουσα σεζόν. Το κενό της θα καλύψει η Φιορεντίνα η οποία τερμάτισε όγδοη στη βαθμολογία της Serie A. Οι Βιόλα έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης την περασμένη σεζόν αλλά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Έστω και απ' το... παράθυρο όμως επιστρέφουν στη διοργάνωση.

Παράλληλα με τις ιταλικές αρχές το τελευταίο διάστημα η UEFA ερευνούσε την υπόθεση των πλασματικών και παραποιημένων οικονομικών στοιχείων που είχε παρουσιάσει η Γιουβέντους στους ετήσιους ισολογισμούς της. Μάλιστα γι' αυτή την υπόθεση τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών από τη Serie A για τη σεζόν 2022-2023.

Serie AUEFAΦιορεντίναΓιουβέντουςειδήσεις τώραEuropa Conference League