Αθλητισμός|29.07.2023 19:43

Πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Νόριτς

Newsroom

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη επί της Ρέιντζερς, η Νόριτς προσγείωσε τον Ολυμπιακό (2-0) σε ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι εμφάνισαν και πάλι τις «παιδικές» ασθένειες στην άμυνά τους. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Φρέιρε.

Σε ένα συνολικά κακό ματς στο «Κάροου Ρόουντ», ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα (2-0) στα φιλικά του καλοκαιριού, αγωνιζόμενος με πολλές αλλαγές στην αρχική του σύνθεση. Απέναντι στη Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη, οι Ερυθρόλευκοι υπέπεσαν σε πολλά αμυντικά λάθη, χάρισαν ουσιαστικά δύο πολύ εύκολα γκολ στην αγγλική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν και ελάχιστα στο επιθετικό κομμάτι, σε ένα 90λεπτο που θα πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο καμπανάκι ενόψει των ευρωπαϊκών προκριματών. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε την ομάδα του να υπολειτουργεί για περίπου μία ώρα, μέχρι να κάνει τις αλλαγές του και να ρίξει στο ματς τους -έως τώρα- βασικούς του, κάτι που βεβαίως δείχνει και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του ρόστερ.

Τα Καναρίνια σκόραραν δύο φορές (20' ΜακΛιν, 49' Σάρτζεντ) στις ουσιαστικά ισάριθμες αξιόλογες φάσεις τους στο ματς, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε και αυτός 2-3 καλές στιγμές που όμως δεν τις αξιοποίησε. Στα θετικά για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ το ότι το οργανωμένο και άκρως επιθετικό πρέσινγκ που επιλέγει ο Ισπανός τεχνικός λειτούργησε και πάλι πολύ καλά, με τους Πειραιώτες να κλέβουν πολλές μπάλες σε κομβικά σημεία και να δημιουργούν με αυτό τον τρόπο τις καλύτερες στιγμές τους σε ένα ακόμη φιλικό. Αυτή η καλή πίεση όμως σπαταλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της με κακές πάσες και επιλογές, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι πολλές αλλαγές στα μισά του β' μέρους.

Νόριτς (Βάγκνερ): Γκαν, Στέισι, Ντάφι, Γκίμπσον, Γιαννούλης, Σάρα, ΜακΛιν, Φάσναχτ, Ερνάντες, Σάρτζεντ, Μπαρνς.

Ολυμπιακός (Μαρτίνεθ): Τζολάκης, Ραμόν, Ρέτσος, Ντόη (60' Φρέιρε), Ροντινέι (46' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (Μ. Καμαρά), Ιμπόρα (73' Χουάνγκ), Α. Καμαρά (46' Φορτούνης), Βρουσάι (60' Καρβάλιο), Μασούρας (60' Ελ Αραμπί), Μπιέλ.

ΝόριτςΟλυμπιακόςειδήσεις τώραφιλικό