Αθλητισμός|30.07.2023 17:43

Formula 1: Βόλτα στην πίστα του Σπα για τον ανίκητο Μαξ Φερστάπεν - Όγδοη σερί νίκη για τον ιπτάμενο Ολλανδό, 12η για τη Red Bull

Newsroom

Σε... βόλτα στο πάρκο μετέτρεψε και το βελγικό γκραν πρι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός δις παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον τρίτο σερί τίτλο του στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο «ιπτάμενος Μαξ», ο οποίος νίκησε και στο Sprint Race του Σαββάτου, μολονότι εκκίνησε απ' την έκτη θέση (πήρε την pole position αλλά είχε ποινή πέντε θέσεων για τεχνικούς λόγους), βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή προσπερνώντας με άνεση όλους τους μεγάλους αντιπάλους του.

Νίκησε για τρίτη σερί φορά στο ιστορικό Σπα, για 45η στην καριέρα του συνολικά στη Formula 1 και για όγδοη σερί (και δέκατη συνολικά) στο εφετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, ήταν μια εξαιρετική μέρα και για τη Red Bull που πανηγύρισε τη 12η σερί νίκη της στο εφετινό πρωτάθλημα (έχει νικήσει σε όλα τα γκραν πρι) και 13η συνολικά αν συνυπολογίσουμε και την τελευταία στο περυσινό πρωτάθλημα. Επίδοση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στη Formula 1. Παράλληλα, ο Φερστάπεν απειλεί το ιστορικό ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος νίκησε σε εννέα σερί αγώνες το 2013.

Ήταν ένα εξαιρετικό απόγευμα για την αυστριακή ομάδα που έκανε το 1-2 καθώς στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις. Τρίτος ήταν ο Λεκλέρκ κι ακολούθησαν οι Χάμιλτον (έκανε τον ταχύτερο γύρο στο φινάλε και πήρε έναν επιπλέον βαθμό), Αλόνσο, Ράσελ, Νόρις, Οκόν, Στρολ και Τσουνόντα.

Ο Φερστάπεν απέχει 125 πόντους απ' τον δεύτερο Πέρες, ο οποίος βρίσκεται στο +40 απ' τον τρίτο Αλόνσο και στο +41 απ' τον τέταρτο Χάμιλτον.

Η Formula 1 κάνει διακοπή και θα επιστρέψει στη δράση το τριήμερο 25 - 27 Αυγούστου με το γκραν πρι της Ολλανδίας.

MercedesΦερνάντο ΑλόνσοΣαρλ ΛεκλέρκΜαξ ΦερστάπενRed BullΣέρχιο ΠέρεςGP ΒελγίουFormula 1Λιούις ΧάμιλτονΓιούκι ΤσουνόνταFerrari