Αθλητισμός|30.07.2023 23:17

Καλή εμφάνιση και νίκη για την ΑΕΚ στην Τραπεζούντα πριν απ' τα προκριματικά του Champions League

Newsroom

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 της Τραμπζονσπόρ σε φιλική αναμέτρηση στην Τραπεζούντα και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των πρώτων επίσημων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Champions League, πιθανότατα με αντίπαλο την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε ότι βαδίζει στο ίδιο επιτυχημένο μονοπάτι που την περασμένη σεζόν την οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ. Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 31' με γκολ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο 41' ο Ελίασαν έγραψε με πλασέ το 0-2. Η τουρκική ομάδα μείωσε σε 1-2 με γκολ του Μάξι Γκόμες μετά από ασίστ του Μπακασέτα, αλλά οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν το τελικό 1-3 στο 75' οπότε, έπειτα από ωραία συνεργασία Μάνταλου, Γκατσίνοβιτς, Σιντιμπέ και Φαν Βέερτ, ο Ολλανδός σκόραρε στην πρώτη επαφή με την μπάλα!

Μοναδικό μελανό σημείο για την ΑΕΚ ήταν ο μυικός τραυματισμός του Βίντα, ο οποίος αποχώρησε μόλις στο 9ο λεπτό. Στην Ένωση υπάρχει αγωνία για το μέγεθος του προβλήματος ενόψει των προκριματικών του Champions League.

Πέραν του Μπακασέτα, με τα χρώματα της Τραμπζονσπόρ αγωνίστηκε ως βασικός και ο Κουρμπέλης

Τραμπζονσπόρ (Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74΄ Γιλμάζ), Λάρσεν, Ερέν (69΄ Μποσλούκ), Κουρμπέλης (80΄ Χάσπολατ), Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (69΄ Μπάρντι), Βίσκα (80΄ Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Γκόμες (80΄ Ντεστάν).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46΄ Αθανασιάδης), Ρότα (46΄ Σιντιμπέ), Βίντα (9΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Χατζισαφί (73΄ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (46΄ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63΄ Μάνταλος), Ελίασον (46΄ Γκατσίνοβιτς, 79΄ Ζίνι), Πινέδα (46΄ Άμραμπατ), Τσούμπερ (63΄ Πισάρο), Γκαρσία (73΄ Φαν Βέερτ).

ΑΕΚειδήσεις τώραΤραμπζονσπόρφιλικό