Αθλητισμός|31.07.2023 09:31

Θριαμβευτική υποδοχή στην Εθνική πόλο - «Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες» δήλωσε ο Βλάχος

Newsroom

Η Εθνική πόλο επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου και η υποδοχή ήταν θερμή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η ελληνική αποστολή αφίχθη στην Ελλάδα από τη Φουκουόκα λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας (31/7) και παρά το προχωρημένο της ώρας στο αεροδρόμιο βρέθηκε πλήθος κόσμου για να υποδεχτεί θερμά και να χειροκροτήσει τους δευτεραθλητές κόσμου.

Συγγενείς, φίλοι, δεκάδες φίλαθλοι, η αθλητική πολιτική ηγεσία και τα μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας υποδέχτηκαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του με επευφημίες, χειροκροτήματα, ανθοδέσμες και πολλά χαμόγελα. Ξεχώρισε η παρουσία του διεθνή πολίστα Άγγελου Βλαχόπουλου, ο οποίος λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού ζητήματος, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Φουκουόκα. Ήταν στο αεροδρόμιο όμως για να υποδεχτεί και να καλωσορίσει τους φίλους και συμπαίκτες του.

Το παρών έδωσαν επίσης ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ το ΔΣ της ΚΟΕ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας (εκ μέρους και του προέδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου, που βρίσκεται ακόμα στη Φουκουόκα) και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Βασίλης Σκουντής.

Βλάχος: «Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά»

Ο Θοδωρής Βλάχος μιλώντας στις κάμερες δήλωσε: «Ο τρόπος που χάθηκε αυτή η κορυφή μας ενόχλησε. Μας άφησε μία πικρία. Βλέποντας αυτή την υποδοχή από δικούς μας ανθρώπους και απλούς φίλαθλους, καταλάβαμε πως πετύχαμε κάτι σημαντικό στη Φουκουόκα» και πρόσθεσε για τη συγγνώμη που ζήτησε από τους παίκτες του αμέσως μετά το φινάλε του τελικού: «Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες, για αυτό ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά και τον κόσμο για την επίμαχη φάση».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς δήλωσε: «Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Ήταν παλικαρίσιο αυτό που έκανε ο προπονητής. Πετύχαμε κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά η Εθνική πόλο στο παρελθόν. Ήταν γλυκόπικρη η γεύση που μας, αλλά δεν σημαίνει πως μειώνει αυτό την επιτυχία μας στη διοργάνωση».

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς είπε: «Πολύς κόσμος είδε την ομάδα που μας έχει κάνει περήφανους τα τελευτάει χρόνια. Πέρα από το αργυρό μετάλλιο, πήραν χρυσό μετάλλιο στο ήθος». Από την πλευρά του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στις πρώτες μου μέρες στο υπουργείο είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχτώ τους πρωταθλητές του κόσμου, γιατί στις καρδιές μας είναι πρωταθλητές κόσμου».

Στην αποστολή της Εθνικής πόλο μετείχαν οι: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Γιάννης Αλαφραγκής, Νίκος Γκίλας, Αριστείδης Χαλυβόπουλος. Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος και ο αναλυτής Χρήστος Κοδέλας. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και θρυλικός πολίστας Γιώργος Αφρουδάκης.

ειδήσεις τώραΓιάννης ΒρούτσηςΠόλοΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού ΣτίβουΕθνική ΠόλοΓιώργος ΜαυρωτάςΘοδωρής Βλάχος