Αθλητισμός|01.08.2023 22:40

Παναθηναϊκός: Αγχώθηκε αλλά επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών Κυπέλλων με Σπόραρ και Τζούριτσιτς!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε, πιέστηκε, τα βρήκε σκούρα απέναντι στη μαχητική Ντνίπρο αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, σφραγίζοντας παράλληλα την επιστροφή του στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από επτά χρόνια. Το τελικό 2-2 ήταν αρκετό για το Τριφύλλι καθώς χάρη στην επικράτησή του στη Σλοβακία προ εβδομάδας με 3-1, πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, εκεί όπου περιμένει ήδη η Μαρσέιγ.

Με «διπλό» σκόρερ τον Σπόραρ και δημιουργό τον Τζούριτσιτς, οι Πράσινοι πέτυχαν τον στόχο τους στη Λεωφόρο καθώς διασφάλισαν ότι τον Σεπτέμβριο θα βρίσκονται σε ομίλους. Δύο πλέον είναι τα σενάρια: αν περάσουν την Μαρσέιγ, θα παίξουν στα πλέι οφ με στόχο τους ομίλους του Champions League, αν αποκλειστούν απ' τους Γάλλους, θα πάνε απευθείας στους ομίλους του Europa δίχως το άγχος των πλέι οφ.

Η δουλειά λοιπόν έγινε για τους Πράσινους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια του ματς δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην εξαιρετική Ντνίπρο, η οποία μάλιστα είχε χτυπηθεί κι από μια τροφική δηλητηρίαση που προκάλεσε προβλήματα σε οχτώ ποδοσφαιριστές της.

Η έκβαση του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός άρχισε καλά το παιχνίδι, πίεσε ασφυκτικά την Ντνίπρο και έδειξε διάθεση για να κυνηγήσει από νωρίς το γκολ, το οποίο βρήκε στο 15'. Έπειτα από γέμισμα του Γέντβαϊ, ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ανταμιουκ και του Βόλινετς, πήρε τον έλεγχο της μπάλα και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά για το 1-0.

Οι Πράσινοι φάνηκε να χάνουν τον προσανατολισμό τους παρά το γκολ και η Ντνίπρο το εκμεταλλεύτηκε. Στο 23' ο Ντόβμπικ έκανε τρομερή ατομική ενέργεια, πέρασε Μάγκνουσον και Χουάνκαρ και πλάσαρε εύστοχα κάτω απ' τα πόδια του Μπρινιόλι για το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει κάνει πιο εύκολο το έργο του αν στο 34' αρχικά ο Παλάσιος κι εν συνεχεία ο Μπερνάρ δεν αστοχούσαν από πλεονεκτική θέση. Σ' αυτή τη φάση η Ντνίπρο έχασε τον γκολκίπερ της (αντικαταστάθηκε απ' τον Κιναρέικιν), ο οποίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Παλάσιος.

Στο φινάλε του ημιχρόνου η επικίνδυνη Ντνίπρο λίγο έλειψε να σοκάρει ακόμα περισσότερο τους Πράσινους αλλά το σουτ του Πάσικ απ' το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (46') η Ντνίπρο απείλησε με διπλή ευκαιρία αλλά ο Μπρινιόλι έσωσε το Τριφύλλι στα σουτ του Μπλάνκο και του Σαράπι. Οι Πράσινοι δεν πήραν το... μήνυμα και το πλήρωσαν καθώς στο 54' ο Σαράπι με κεφαλιά μέσα απ' την περιοχή έγραψε το 1-2 για την Ντνίπρο... παγώνοντας τη Λεωφόρο.

Οι Πράσινοι όμως συνήλθαν και στο 70' πήραν βαθιά ανάσα ισοφαρίζοντας. Ο Τζούριτσιτς έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια κι έστρωσε για τον Σπόραρ, ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς (2-2).

Στο 75' το έργο του Τριφυλλιού έγινε ευκολότερο καθώς η Ντνίπρο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τάντσικ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Ρουμπέν, Βιλένα (65’ Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (79’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (90’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Ντνίπρο: Βόλινετς (36’ Κιναρέικιν), Άνταμιουκ, Σαράπι (57’ Σβάτοκ), Πάσικ, Καπλιένκο (68’ Τάντσικ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Ρουμπτσίνσκι (68’ Χουτσούλιακ), Πικάλονοκ (68’ Κόχουτ), Ντόβμπικ.

ΠαναθηναϊκόςChampions Leagueειδήσεις τώρα