Αθλητισμός|03.08.2023 00:10

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Τζάκσον Πορόσο - Οριστικά με αντίπαλο την Γκενκ στα προκριματικά του Europa μετά την πρόκριση της Σερβέτ

Newsroom

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επισήμως από το βράδυ της Τετάρτης ο Τζάκσον Πορόσο. Την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι μάθαιναν την αντίπαλό τους στο Europa League, που εν τέλει θα είναι η βελγική Γκενκ μετά τη μεγάλη πρόκριση που πέτυχε η Σερβέτ, η ομάδα του Πειραιά προχωρούσε στην τέταρτη μεταγραφή.

Μετά τους Ιμπόρα, Κίνι, Φρέιρε και ο Τζάκσον Πορόσο ντύθηκε και επίσημα στα «ερυθρόλευκα», αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έπειτα υπέγραψε το συμβόλαιό του. Ο 23χρονος από τον Ισημερινό έγινε έτσι ο δεύτερος στόπερ που αποκτάται και ο οποίος λογικά θα αποτελέσει το δίδυμο με τον Νικολάς Φρέιρα στο νέο κέντρο άμυνας υπό τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο παίκτης αποκτάται από την Τρουά με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και στη συμφωνία υπάρχει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Πλέον, οι κινήσεις συνεχίζονται για τους Πειραιώτες αφού σειρά φαίνεται πως παίρνει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και πιθανότατα ο Αγιούμπ Ελ Καμπί.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου κεντρικού αμυντικού, Τζάκσον Πορόζο, ο οποίος γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 2000, στην πόλη Σαν Λορένσο του Εκουαδόρ. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής των Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε (2016) και Μάντα (2016-2017), ομάδων της χώρας του, ενώ το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε στη Σάντος.

Τον Οκτώβριο του 2020 τον απέκτησε η πορτογαλική Μποαβίστα, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε 40 συμμετοχές και σημείωσε δύο γκολ. Το καλοκαίρι του 2022 πήρε μεταγραφή στη γαλλική Τρουά, στην οποία την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ σε 23 συμμετοχές, εκ των οποίων τις 22 στη Ligue 1.

Ο Πορόζο είναι επτά φορές διεθνής με την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, αγωνιζόμενος μάλιστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, στο Κατάρ. Το 2019 ήταν βασικό μέλος του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, το οποίο στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 κατέλαβε την τρίτη θέση».

Μεγάλη πρόκριση της Σερβέτ

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 3ο λεπτό, η Σερβέτ απέκλεισε στα πέναλτι την Γκενκ μέσα στο Βέλγιο και την έστειλε στον δρόμο του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό του Europa League!

Δεν είναι μία απλή πρόκριση. Είναι μία ιστορική πρόκριση. Ένα έπος. Τα πάντα έμοιαζαν να τελειώνουν από το τρίτο λεπτό, όταν με ένα εγκληματικό μαρκάρισμα που έσπασε το πόδι του αρχηγού της Γκενκ, ο Έντσο Κριβελί άφησε την Σερβέτ με παίκτη λιγότερο! Κι όμως οι Ελβετοί πέτυχαν το ακατόρθωτο. Ισοφάρισαν δύο φορές, πήγαν το παιχνίδι στα πέναλτι και εκεί έστειλαν για κρύο ντους τους Βέλγους που «υποβιβάζονται» στο Europa League και έρχονται στον δρόμο του Ολυμπιακού!

Τα πράγματα για την Σερβέτ έγιναν ακόμα πιο σκούρα όταν ο πρώην παίκτης του Άρη, Μπράντλεϊ Μαζίκου δώρισε το πέναλτι από το οποίο ήλθε το 1-0 από τον Τρεζόρ (28’), όμως η απάντηση ήταν άμεση με φάουλ του Κογκνιά που κόντραρε στο τείχος και έκανε το 1-1 (36’). Οι Βέλγοι σημάδευαν συνεχώς τον δίμετρο φορ Αροκοντάρε, ο οποίος είχε δοκάρι στο 48ο λεπτό και λίγο αργότερα με εξ’ επαφής κεφαλιά έκανε το 2-1 (51’). Ούτε κι εκεί όμως οι Ελβετοί έριξαν λευκή πετσέτα.

Μετά από υπέροχο συνδυασμό, ο Μπεντιά έκανε το 2-2 (63’) και έστειλε το ματς στην παράταση (πρώτο παιχνίδι 1-1). Οι Βέλγοι που πίεσαν με κάθε τρόπο, δεν βρήκαν γκολ πρόκρισης και το πλήρωσαν ακριβά. Οι Ελβετοί ευστόχησαν και στα 4 πέναλτι, Χροσόφσκι και Αροκοντάρε δεν τα κατάφεραν και η Σερβέτ πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα παίξει με την Ρέιντζερς, με την Γκενκ να ετοιμάζεται πλέον για τις πολύ δυνατές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακόςειδήσεις τώρα