Αθλητισμός|03.08.2023 10:16

Conference League: Καθοριστικές ρεβάνς για ΠΑΟΚ και Άρη σε Ιερουσαλήμ και «Κλ. Βικελίδης»

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης προτού καλά καλά προλάβει να αρχίσει η σεζόν δίνουν ήδη τον πρώτο τους μεγάλο τελικό. Διότι τέτοιο χαρακτήρα έχουν οι ρεβάνς του Δικεφάλου εκτός έδρας με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στις 20.30 (Novasports 2) και των Κιτρίνων με την Αραράτ εντός έδρας στις 21.15 (Novasports Prime) για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Αμφότεροι θέλουν μόνο νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Ειδάλλως θα μείνουν εκτός Ευρώπης πρόωρα...

Νίκη-πρόκριση στο Ισραήλ

Για το ΠΑΟΚ είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι της σεζόν. Κι όμως είναι... do or die για τον Δικέφαλο που καλείται να φύγει με το «διπλό» πρόκρισης από το Teddy Stadium στη ρεβάνς με τη Μπεϊτάρ. Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το... σπίτι του και το 0-0 στο γήπεδο της Τούμπας δημιούργησε εξτρά πίεση από νωρίς. Από το δεύτερο κιόλας παιχνίδι της σεζόν, ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε mood «τελικού» και ενός αγώνα δίχως αύριο. Το «πρέπει» της νίκης και κατ΄επέκταση της πρόκρισης στην επόμενη φάση... βαραίνουν κυρίως τον Δικέφαλο που φαντάζει το φαβορί του ζευγαριού με την Μπεϊτάρ. Στην επόμενη φάση περιμένει ήδη η Χάιντουκ Σπλιτ...

Από το βράδυ της Τρίτης, η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα για το μεγάλο παιχνίδι, με τον Ζοάν Σάστρε να είναι το μοναδικό όνομα στο ιατρικό δελτίο της ομάδας (σ.σ. δεν δηλώθηκε εξάλλου και στην ευρωπαϊκή λίστα). Εκτός αποστολής έμεινε και ο Λευτέρης Λύρατζης, φανερώνοντας εν πολλοίς τις σκέψεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για το δεξί άκρο της άμυνας.

Όπως όλα δείχνουν, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα κινηθεί με την ίδια συνταγή στα μετόπισθεν, έχοντας ξανά τον Κεντζιόρα ως δεξί μπακ, εκτιμώντας ότι ο Βιεϊρίνια μπορεί να του δώσει ορισμένα ποιοτικά λεπτά παιχνιδιού από τον πάγκο, εφόσον τον χρησιμοποιήσει σε συγκεκριμένο κομμάτι του αγώνα. Όπως αντίστοιχα και ο Άλι Σαμάτα δεδομένου πως δεν έχει ικανό αριθμό προπονήσεων στα πόδια του και όπως όλα δείχνουν προορίζεται για μία λύση από τον πάγκο σε ένα πλάνο αξιοποίησης για περίπου 30 λεπτά.

Η ενίσχυση του ΠΑΟΚ συναντάται στο πρόσωπο του Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο οποίος έλειψε πολύ από το ματς της πρεμιέρας και αφού εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, επιστρατεύεται ως βασικός. Ο Βραζιλιάνος είχε εκ νέου την τιμητική του στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη ρεβάνς καθώς ερωτηθείς για την κατάστασή του, από τη στιγμή που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των ημερών, Ραζβάν Λουτσέσκου αρκέστηκε να δηλώσει πως «το μυαλό του Αουγκούστο είναι 100% στον ΠΑΟΚ».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δοκιμές των προηγούμενων ημερών από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, επιλέγοντας στην τριπλέτα πίσω από τον φορ, να αφήσει εκτός τον Κωνσταντέλια, κινούμενος με τους Τάισον, Νάρεϊ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μένει -λοιπόν- να φανεί αν θα γίνει η έκπληξη από την πλευρά του Ρουμάνου που «καίγεται» για γκολ και αποτέλεσμα.

Και όλα αυτά απέναντι σε μία ομάδα που δια στόματος του προπονητή της, Γιόσι Αμπουκασίς, ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί εκ νέου συντηρητικά, έχοντας αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι της. Το πλάνο της Μπεϊτάρ στο γήπεδο της Τούμπας λειτούργησε άψογα, εξουδετερώνοντας τα «ατού» του Δικεφάλου και οι Ισραηλινοί θέλουν να παίξουν έξυπνα, γνωρίζοντας πως αν αφήσουν χώρους στον ΠΑΟΚ, μπορούν να το πληρώσουν ακριβά.

«Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να είναι έξυπνοι. Να μην πιέζουμε πολύ στην επίθεση, για να μην είμαστε εκτεθειμένοι πίσω, γιατί αν βρεθούμε σε μειονεκτική θέση στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας. Το κοινό θα θέλει να πιέσουμε στην επίθεση, αλλά δεν χρειάζεται απερισκεψία, γιατί αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα το πληρώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπουκασίς, αποκαλύπτοντας πως η ομάδα του εξασκήθηκε και στα πέναλτι μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Εδώ και δύο ημέρες, οι άνθρωποι της Μπεϊτάρ έχουν ανακοινώσει sold out στο Teddy Stadium που ετοιμάζεται πυρετωδώς για μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Αλλά όπως ανέφερε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Εμείς είμαστε μια ομάδα που έχει παίξει σε δύσκολες έδρες, έχει το στυλ της και τον τρόπο να αντιμετωπίσει παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπεϊτάρ».

Η UEFA ανακοίνωσε πως ο Γάλλος ρέφερι, Μπενουά Μιλό, θα διευθύνει την αναμέτρηση με βοηθούς τους Χισάμ Ζακρανί και Ζουλιέν Ομπέ. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ζερεμί Στινά.

Όλα για όλα ο Άρης

Άρης και Αραράτ τίθενται αντιμέτωποι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με έπαθλο το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, μετά το ισόπαλο 1-1 της Αρμενίας. Οι δύο ομάδες, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά την ισοπαλία στο Γερεβάν, με τον Άρη να θέλει να... τελειώσει τη δουλειά μπροστά στον κόσμο του και να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

Αγωνιστικά, οι κιτρινόμαυροι θα στερηθούν τις υπηρεσίες και πάλι του Γιακούμπ Μπράμπετς, ο οποίος ακολούθησε τις προηγούμενες μέρες ατομικό πρόγραμμα, μια και δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του… Παράλληλα, από χθες ο Κάρλσον αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη διάρκεια της προπόνησης, αποχώρησε για προληπτικούς λόγους και σήμερα θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασής του.

Το δίλημμα του Tόλη Τερζή αφορά την παράταξη της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση που επιλέξει να αγωνιστεί με αμυντικό χαφ, ο Ζουλ αναμένεται να πάρει θέση στην ενδεκάδα. Αλλιώς εκείνος που θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα είναι ο Ρουπ ως επιτελικός μέσος. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι γνωστές. Ο Κουέστα θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια με του Εμπακατά, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο και Φεράτι να συνθέτουν την τετράδα στην άμυνα. Στο κέντρο σίγουρη είναι η θέση των Τζούρασεκ, Νταρίντα, Πάλμα και Μενέντες οι οποίοι θα παραταχθούν ανάλογα τη διάταξη που θα επιλέξει ο Τερζής, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Μορόν.

Η Αραράτ Αρμένια κατεβαίνει σήμερα στο γήπεδο, έχοντας ένα επιπλέον επίσημο παιχνίδι στα πόδια της, μια και προέρχεται από την νίκη στην πρεμιέρα του Αρμένικου πρωταθλήματος με 3-1 επί της Αραράτ, στο οποίο μάλιστα έκανε εκτεταμένο ροτέισον.

Όποια ομάδα πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ντίναμο Κιέβου στον τρίτο προκριματικό.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ιταλός Μισέλ Φάμπρι.

ειδήσεις τώραΠΑΟΚEuropa Conference LeagueΑρης