Αθλητισμός|03.08.2023 18:35

Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου ο Ολυμπιακός - Πρώτη φωτογραφία του διεθνή μέσου με τα ερυθρόλευκα

Newsroom

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον διεθνή μέσο με τη μορφή του δανεισμού απ' τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με οψιόν αγοράς 4 εκατ. ευρώ το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Αλεξανδρόπουλος, αφότου έφτασε το πρωί της Πέμπτης (3/8) στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο 21χρονος μέσος αποτελεί παίκτη που βγήκε απ' τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Έπαιζε στο Τριφύλλι μέχρι το καλοκαίρι του 2022, οπότε μεταγράφηκε αντί 4 εκατ. ευρώ στην πορτογαλική Σπόρτινγκ με την οποία υπέγραψε ως το 2027.

Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε 77 φορές και πέτυχε δύο γκολ, ενώ την περσινή σεζόν έπαιξε συνολικά 13 φορές με τη Σπόρτινγκ, όπου όμως δεν μπόρεσε να βρει θέση και χρόνο στο ροτέισον.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς μέσου, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου 2001, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με απολογισμό τρεις συμμετοχές στο Champions League, έξι στο Πρωτάθλημα, τρεις στο Λιγκ Καπ και μία στο Κύπελλο.

Προτού πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Πορτογαλίας, τον Αύγουστο του 2022, πρόλαβε να κάνει δύο συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό σε Super League και προκριματικά Conference League. Με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε συνολικά 77 συμμετοχές και κατέκτησε ένα Κύπελλο. Εχει φορέσει επτά φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ενώ έχει εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε επίπεδο U16, U17, U19 και U21».

Σπόρτινγκ Λισσαβόναςειδήσεις τώραΣωτήρης ΑλεξανδρόπουλοςΟλυμπιακός