Αθλητισμός|18.03.2019 00:05

Παναθηναϊκός: «Δεν ήθελαν να βγουν ξανά στο γήπεδο»

Κώστας Γουλής

Αιχμές για το σκεπτικό και τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο διαιτητής Μάρκο Φριτς, μέχρι την οριστική διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, άφησαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», διαψεύδοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του διευθυντή επικοινωνίας των «ερυθρολεύκων» Κώστα Καραπαπά, σύμφωνα με τον οποίο οι Πειραιώτες ήθελαν να συνεχιστεί ο αγώνας.

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέψευδαν τους ισχυρισμούς του διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά, πως οι Πειραιώτες ήταν σύμφωνοι με το να συνεχιστεί το ματς. Οπως τόνιζαν μάλιστα «…το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Από το ημίχρονο δεν ήθελαν να βγουν ξανά στο γήπεδο. Και μετά τη διακοπή έλεγαν πως οι παίκτες τους δεν μπορούν να αναπνεύσουν κι επομένως δεν μπορούν να παίξουν».

Ως αιτιολογία της διακοπής από την πλευρά του Γερμανού Φριτς αναφέρθηκε πως «…δεν υπήρχαν ασφαλής συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα», συμπληρώνοντας πως ούτε η Αστυνομία μπορούσε να του εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του ματς. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού υπογράμμιζαν μετά τη διακοπή πως «…ο διαιτητής ανέφερε πως υπήρχε οσμή δακρυγόνου και ότι είχε ακόμα κόσμο», συμπληρώνοντας (με ξεκάθαρη αιχμή προς τον ρέφερι) πως «…δεν ζητήθηκε ποτέ εκκένωση του γηπέδου από τον Γερμανό διαιτητή και δεν εξάντλησε το χρονικό περιθώριο της μίας ώρας που προβλέπεται από τη διακοπή με βάση τον κανονισμό, αλλά βγήκε στα 35 λεπτά».

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγο μετά τη διακοπή έφτασε εσπευσμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο κι ο αρχισύμβουλος της FIFA στην Ελλάδα, Πέτερ Φούσεκ, ο οποίος είχε συνομιλία με τους διαιτητής και τους αξιωματούχους του αγώνα στα αποδυτήρια. Με το ρεπορτάζ από ανθρώπους που βρίσκονταν εντός των αποδυτηρίων να αναφέρει πως και ο Φούσεκ ήταν θετικός για τη διακοπή του παιχνιδιού κι αυτό φέρεται να μετέφερε στην επικοινωνία που είχε με τον Φριτς λίγο πριν ανακοινώσει το άδοξο φινάλε του αγώνα.

Καταδίκη κι αιχμές σε Πολιτεία

Η μοναδική επίσημη τοποθέτηση του Παναθηναϊκού, μετά τα όσα έγιναν στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι ήρθε δύο ώρες μετά το ματς, μέσω μίας ανακοίνωσης, που άφηνε αιχμές προς την Πολιτεία!

Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας που έλαβε χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο και οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι. Μια μικρή μειονότητα από τους 25.000 φιλάθλους δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας. Από την πλευρά της διοίκησης προέχει η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής αθλητικής βίας. Όμως, θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα ότι στέκεται απέναντι σε αυτά τα γεγονότα και να βρει αποτελεσματικό τρόπο για την οριστική πάταξη της βίας στα γήπεδα».

Ανακοινώθηκαν 8 συλλήψεις

Αρκετά ώρα μετά τη διακοπή του ντέρμπι, από την Αστυνομία ανακοινώθηκε πως μετά τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ υπήρξαν 8 συλλήψεις και γίνεται επεξεργασία των βίντεο για να βρεθούν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια.

ΠαναθηναϊκόςΜάρκο ΦριτςSuper League 1