Αθλητισμός|03.08.2023 23:24

Με λυτρωτή τον Φαμπιάνο στο 80' ο Άρης λύγισε την Αραράτ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση

Newsroom

Μια πανέξυπνη κίνηση του Φαμπιάνο και μια ωραία κεφαλιά στο 80' λύτρωσε τον Άρη που πήρε το εισιτήριο για τον γ' προκριματικό γύρο του Conference League. Οι Κίτρινοι προβλημάτισαν με την εικόνα τους στο α' ημίχρονο αλλά βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο 45λεπτο με την είσοδο του Σαβέριο και εν τέλει πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη επί της Αραράτ με 1-0 στο Κλ. Βικελίδης (1-1 το πρώτο ματς στην Αρμενία). Πλέον ετοιμάζονται για τις δύσκολες αναμετρήσεις με την ισχυρή Ντινάμο Κιέβου στις 10 και 17 Αυγούστου...

Ο Άρης στο α' ημίχρονο ήταν φλύαρος και στερήθηκε ουσίας καθώς η συνεργασία των παικτών του ήταν προβληματική στον τομέα της δημιουργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 45 λεπτά δεν απείλησε ούτε μία φορά. Αντιθέτως, η Αραράτ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και πλησίασε στο γκολ στο 18' με τον Γένε, ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ απ' τον Κουέστα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Σαβέριο να παίρνει τη θέση του Μενέντες, μια αλλαγή που φάνηκε να βοηθά πολύ τους Κίτρινους, οι οποίοι έγιναν πιο ουσιαστικά και πιο επικίνδυνοι. Απείλησαν αμέσως με τον Ρουπ στο 48' κι αργότερα με τον Φαμπιάνο στο 51', με τον Μορόν στο 52', με τον Φεράρι στο 74' και με τον Πάβισιτς στο 76', προτού βρουν το γκολ που αναζητούσαν με υπομονή αλλά και ορμή στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 80' έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Πάλμα, ο Φαμπιάνο κινήθηκε πανέξυπνα στην πλάτη της άμυνας της Αραράτ και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Τζούρασεκ (Ζουλ 61'), Ρουπ (Πάβισιτς 61'), Νταρίντα, Μενέντες (Σαβέριο 46'), Πάλμα (Ματαρίτα 89'), Μορόν (Χριστοδουλόπουλος 87').

Αραράτ: Ερμάκοφ, Αλεμάο (Χακομπιάν 84'), Μπουένο, Σέιντ, Γκριγκοριάν (Τερτενιάν 72'), Καστανέιρα (Τέρα 65'), Μουραντιάν, Ομπιέρο (Αμπαρτσουμιάν), Σερομπιάν (Αβανεσιάν 65'), Γιένε, Έζα.

Αρηςειδήσεις τώραEuropa Conference League