Αθλητισμός|05.08.2023 23:23

Μεγάλη εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη και πρώτη εφετινή πρόκριση σε τελικό!

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εξαιρετική απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα (νούμερο 4 στον κόσμο) και έκλεισε θέση για τον τελικό στο τουρνουά της Ουάσινγκτον (τουρνουά WTA 500). Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (νούμερο 9) έπειτα από μεγάλη μάχη δύο ωρών, επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-2) της Αμερικανίδας και θα διεκδικήσει στον τελικό το τρόπαιο απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού Γκοφ - Σαμσόνοβα. Πρόκειται για τον πρώτο τελικό της Σάκκαρη στη διάρκεια του 2023 έπειτα από πέντε αποτυχημένες απόπειρες σε ημιτελικούς!

Η Σάκκαρη θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της μετά απ' το τρόπαιο στο Ραμπάτ το 2019. Συνολικά, φτάνει σε τελικό της WTA για όγδοη φορά έχοντας ρεκόρ 1-6...

Δεδομένου ότι η Σάκκαρη μετρούσε πέντε χαμένους ημιτελικούς τη φετινή σεζόν, σίγουρα θα ήταν μεγάλο πλήγμα, κυρίως για την ψυχολογία της, αν έχανε και τον έκτο από την Πεγκούλα, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 6-3 στο πρώτο σετ και 4-1 στο δεύτερο. Όμως έπαθε μπλακ άουτ και είδε την αντίπαλό της να ισοφαρίζει και να στέλνει το ματς σε τρίτο σετ.

Παρόλο που το μομέντουμ είχε περάσει στην πλευρά της Πεγκούλα, η Σάκκαρη βρήκε την αυτοκυριαρχία της, αλλά και το παιχνίδι που της είχε δώσει το αρχικό προβάδισμα και κατάφερε να κλείσει τον αγώνα με επιβλητικό τρόπο. Το ζητούμενο πλέον είναι να κάνει το άλμα και να σηκώσει τον δεύτερο και σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα της, τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Μαρόκο. Αν τα καταφέρει, ενδεχομένως να αλλάξει τελείως η ψυχολογία της και να βρεθεί σε θέση να διεκδικεί μεγάλους τίτλους. Σε κάθε περίπτωση είναι μια καλή στιγμή για τη Σάκκαρη ενόψει και του US Open που αρχίζει στα τέλη του Αυγούστου.

WTAΜαρία Σάκκαρηειδήσεις τώραΤένις