Αθλητισμός|06.08.2023 17:32

Δραματική πρόκριση στο... χιλιοστό για τη Σουηδία απέναντι στις ΗΠΑ! Πρώτη φορά εκτός 8άδας οι Αμερικανίδες στο Μουντιάλ γυναικών

Newsroom

Η Σουηδία πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών καθώς επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, της πιο επιτυχημένης χώρας στη διοργάνωση. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση τελείωσαν χωρίς γκολ (0-0) και οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί, η νίκη για τις Σουηδέζες ήρθε με άκρως δραματικό τρόπο καθώς το τελευταίο πέναλτι κρίθηκε στο... χιλιοστό!

Την τελευταία καθοριστική εκτέλεση ανέλαβε για τη Σουηδία η Λίνα Χούρτινγκ. Η τερματοφύλακας των ΗΠΑ Αλίσα Νέρερ απέκρουσε αλλά η μπάλα πήρε φάλτσο και πέρασε οριακά τη γραμμή παρά την προσπάθεια της Αμερικανίδας γκολκίπερ. Χρειάστηκαν όμως μερικά δευτερόλεπτα αγωνίας καθώς η φάση ήταν εξαιρετικά οριακή. Οι παίκτριες κρέμονταν απ' τα χείλη της Γαλλίδας ρέφερι Στεφανί Φραπάρ, η οποία έπειτα από λίγο ειδοποιήθηκε απ' το VAR και έκανε σήμα πως το γκολ μετράει και πως το παιχνίδι ολοκληρώθηκε υπέρ της Σουηδίας.

Οι Σκανδιναβές, που πανηγύρισαν έξαλλα, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν την εξαιρετική ομάδα της Ιαπωνίας, που μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Επίσης, στο άλλο ζευγάρι της οχτάδας η Ισπανία θα παίξει με την Ολλανδία.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, κάτοχος των δύο τελευταίων Μουντιάλ (2015, 2019), αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης από τη φάση των 16. Το Μουντιάλ γυναικών πρωτοδιοργανώθηκε το 1991 κι έκτοτε οι ΗΠΑ βρίσκονταν πάντοτε τουλάχιστον στην τετράδα.

Πικρό ήταν το «αντίο» για την Αμερικανίδα θρύλο του γυναικείου ποδοσφαίρου Μέγκαν Ραπίνο, η οποία στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας της, όχι μόνο γνώρισε την ήττα πρόωρα αλλά αστόχησε και στη διαδικασία των πέναλτι.

Εθνική ΗΠΑΕθνική ΣουηδίαςΜουντιάλΠαγκόσμιο Κύπελλο Γυναικώνειδήσεις τώρα