Αθλητισμός|06.08.2023 23:38

Έβδομος χαμένος τελικός για τη Μαρία Σάκκαρη που λύγισε απέναντι στην ταλαντούχα Κόκο Γκοφ στην Ουάσινγκτον

Newsroom

Έφτασε στην πηγή μετά από μια καταπληκτική εβδομάδα αλλά δεν κατόρθωσε να σηκώσει τον τίτλο η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) στο τουρνουά Citi Open της Ουάσινγκτον απ' την καταπληκτική Κόκο Γκοφ και διατήρησε το αρνητικό σερί των χαμένων τελικών.

Η Σάκκαρη που πανηγύρισε τον έναν και μοναδικό τίτλο της το 2019 στο Ραμπάτ, μετράει συνολικά επτά χαμένους τελικούς. Απ' την άλλη πλευρά, η 19χρονη Γκοφ που θεωρείται ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα στο γυναικείο τένις, έφτασε στον τέταρτο τίτλο καριέρας και στον δεύτερο στη διάρκεια του 2023.

Η Σάκκαρη έδειξε και πάλι αγχωμένη σε τελικό χάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ με 6-2, ενώ όσο κι αν προσπάθησε στο δεύτερο σετ, δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην αντίπαλό της σε ένα ματς που κρίθηκε σε 1 ώρα και 27 λεπτά.

Δάκρυσε η Σάκκαρη

Πάντως παρά την ήττα, η Σάκκαρη έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει του επερχόμενου US Open που αρχίζει στα τέλη του Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της απονομής η Σάκκαρη συγκινήθηκε και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε: «Πριν από ένα μήνα δεν θα περίμενα να είμαι εδώ στον τελικό» και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ τον Τομ Χιλ που ήταν εδώ μαζί μου, είσαι ο πυρήνας της ομάδας μου, σας ευχαριστώ όλους στο σπίτι».

ΤένιςΚόρι Κοκό ΓκοφΜαρία Σάκκαρη