Αθλητισμός|08.08.2023 23:57

Champions League: Άλμα πρόκρισης για Μπράγκα, Γαλατά, Αϊντχόφεν, όλα ανοιχτά για Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας, όνειρο ξανά η Κλάκσβικ!

Newsroom

Υπό τη βαριά σκιά της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πριν απ' το μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League, άνοιξε η αυλαία για την τρίτη φάση της διοργάνωσης.

Η εμπειρία της Μπράγκα και της Γαλατασαράι έκαναν τη... διαφορά απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα (3-0) και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (3-0), ενώ η Αϊντχόφεν συνέτριψε την Στουρμ Γκρατς με 4-1 παίρνοντας επίσης σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Η Ρακόβ των Ελλήνων επικράτησε με 2-1 του Άρη Λεμεσού, ενώ η τρομερή Κλάκσβικ από τα Νησιά Φαρόε, συνεχίζει την ονειρεμένη πορεία της καθώς επικράτησε 2-1 της Μόλντε και ελπίζει για άλλη μια πρόκριση. Την ίδια ώρα η Σπάρτα κατάφερε να φύγει με το 0-0 από το «Πάρκεν» απέναντι στην Κοπεγχάγη κι όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς της Πράγας (ο νικητής απ' αυτό το ζευγάρι θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ στην επόμενη φάση εφόσον προκριθεί κι η Ένωση).

Στο Estadio Municipal de Braga, η Μπράγκα πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (17' Μπρούμα, 19' Πίτσι) απέναντι στη σερβική Μπάτσκα Τόπολα, σημείωσε άλλο ένα στο 87' με τον Τζάλο και σε μεγάλο βαθμό «καθάρισε» με την πρόκριση. Υπενθυμίζεται πως από το συγκεκριμένο ζευγάρι, θα προκύψει στα play off ο αντίπαλος του νικητή των αναμετρήσεων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ.

Στο Stadion Stozice της Λιουμπλιάνας, η Γαλατασαράι πήρε αυτό που ήθελε, φτάνοντας στη νίκη με 3-0, χάρις στα γκολ των Ακτούρκογλου (9'), Μέρτενς (48') και Ντερβοσόγλου (90'+1'), ενώ στο Philips Stadion η Αϊντχόφεν έκανε... φύλλο και φτερό την Στουρμ Γκρατς. Οι Ολλανδοί έβαλαν τις βάσεις για την ευρεία νίκη τους απ' το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με 3-0 με τα τέρματα των Μπαμπάντι (4') και Ντε Γιόνγκ (22', 32'). Οι Αυστριακοί μείωσαν σε 3-1 με τον Στάνκοβιτς στο 40', όμως ο Σανγκαρέ στο 73' διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η καταπληκτική Κλάκσβικ από τα Ν. Φαρόε συνεχίζει τα... θαύματά της. Αφού απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος και την πρωταθλήτρια Σουηδίας Χάκεν, κατάφερε να ρίξει στο... καναβάτσο και την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μόλντε, επικρατώντας με 2-1 στο Torsvollur και μάλιστα με... ανατροπή! Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ με τον Έικρεμ στο 49', όμως οι «νησιώτες» έφτασαν στη νίκη χάρις σε δύο τέρματα του Άρνι Φρέντερικσμπεργκ στο 64' και στο 86'.

Τέλος, στην Πολωνία, η περσινή πρωταθλήτρια Ρακόβ -με βασικούς για άλλο ένα ματς τους Στράτο Σβάρνα και Γιάννη Παπανικολάου και τον Αντώνη Τσιφτσή στον πάγκο- νίκησε τον Άρη Λεμεσού με 2-1. Στο 7' ο Κοτσέργκιν άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς, ενώ στο 63' ο Πιατσέσκι με πέναλτι έκανε το 2-0. Οι πρωταθλητές Κύπρου, μείωσαν στο 89' με τον Μαγιαμπέλα και διατήρησαν τις ελπίδες τους για τη ρεβάνς στη Λεμεσό.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

  • Κοπεγχάγη (Δανία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-0
  • Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία) - Άρης Λεμεσού (Κύπρος) 2-1
  • Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 4-1
  • Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε) - Μόλντε (Νορβηγία) 2-1
  • Μπράγκα (Πορτογαλία) - Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία) 3-0
  • Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 0-3
  • ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 19/08 (21:45)

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) - Μαρσέιγ (Γαλλία) 21:00
  • Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 21:30
  • Ρέιντζερς (Σκωτία) - Σερβέτ (Ελβετία) 21:45
Champions Leagueειδήσεις τώρα