Αθλητισμός|13.08.2023 00:28

Πέρασε με νίκη απ' το Μπιλμπάο η Ρεάλ Μαδρίτης - Εκκίνηση με γκέλα για την Παρί Σεν Ζερμέν

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς επικράτησε 2-0 στην παραδοσιακά δύσκολη και εχθρική έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Μερένχες επικράτησαν 2-0 στο Σαν Μαμές με γκολ του Ροντρίγκο (28') και του Μπέλιγχαμ (36'), ο οποίος έκανε ιδανικό ντεμπούτο. Παράλληλα, οι Μαδριλένοι δεν έδειξαν να επηρεάζονται απ' την απώλεια του βασικού γκολκίπερ Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος θα μείνει για αρκετούς μήνες εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Ο 24χρονος Ουκρανός Αντρίι Λούνιν κατόρθωσε να κρατήσει το μηδέν...

Γκέλα για την Παρί

Στο μεταξύ στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν συμβιβάστηκε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) με τη Λοριάν, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας δεν είχε τον Μπαπέ στη σύνθεσή της λόγω «τιμωρίας» για την αρχική απόφασή του να μην αποχωρήσει με μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι. Πάντως, ο Γάλλος σούπερ σταρ βρισκόταν στα επίσημα του Parc des Princes δίπλα στον νέο μεαταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ουσμάν Ντεμπελέ. Μάλιστα σύμφωνα με το Canal+ ο Μπαπέ φέρεται... έτοιμος να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Παρί για την ανανέωση του συμβολαίου του!

Αγωνιστικά η Παρί - στο επίσημο ντεμπούτο του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο- είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με μόλις δύο εύστοχες τελικές. Στο β΄ μέρος, οι Μάρκο Ασένσιο, Κανγκ Ιν Λι και Γκονσάλο Ράμος, που βρέθηκαν στην επίθεση δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα παρέμεινε το δοκάρι του Λορέν Αμπερζέλ για τους φιλοξενουμένους.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΑθλέτικ ΜπιλμπάοΛοριάνLa LigaLigue 1Παρί Σεν Ζερμέν