Αθλητισμός|16.08.2023 08:00

ΑΕΚ και ΠΑΟ δίνουν ελπίδες στην Ελλάδα για άνοδο στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ

Newsroom

Η σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού αλλά και το μεγάλο διπλό της ΑΕΚ δίνουν την δυνατότητα στην Ελλάδα να ελπίζει σε νέα άνοδο στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Η επικράτηση της ΑΕΚ επί της Ντινάμο μέσα στο Ζάγκρεμπ έχει, μάλιστα, διπλή σημασία καθώς η Κροατία είναι μία από τις χώρες που είναι πολύ κοντά με την Ελλάδα στην σχετική βαθμολογία. Μάλιστα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν το προσεχές Σάββατο τη δυνατότητα να «τελειώσουν τη δουλειά» με ακόμα μία νίκη καθώς θα υποδεχθούν στο Opap Arena την ομάδα του Ζάγκρεμπ για τον επαναληπτικό.

Η νίκη της ΑΕΚ στο «Μάξιμιρ» διατήρησε την Ελλάδα στην 19η θέση, προσφέροντάς της 200 βαθμούς και την έστειλε στους 21925. Οι Κροάτες έμειναν στην 20η θέση και στους 21525 βαθμούς, 400, δηλαδή, λιγότερους από τη χώρα μας. Από την άλλη, η Τσεχία που βρίσκεται στην 18η θέση αυτή τη στιγμή είδε την Σπάρτα Πράγας να αποκλείεται από την Κοπεγχάγη στα πέναλτι. Οι Τσέχοι παρέμειναν στην 18η θέση με 23675 βαθμούς.

Όπως έχει σημειωθεί από την ημέρα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού γύρου, η κόντρα της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά και εκείνη του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ Σπλιτ, θα είναι καθοριστικές στην έκβαση της άτυπης μονομαχίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία στην βαθμολογία της UEFA.

Ο Παναθηναϊκός, αν και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League, ηττήθηκε από την Μαρσέιγ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην προσθέσει επιπλέον πόντους από το Tριφύλλι. Όμως η παρουσία των Πράσινων στα playoffs του Champions League και μια ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους θα φέρει επιπλέον βαθμούς ως μπόνους.

Βαθμολογία UEFAειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςChampions LeagueΑΕΚUEFA