Αθλητισμός|17.08.2023 22:35

ΠΑΟΚ από ατσάλι πέτυχε μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Χάιντουκ κι έφυγε για τα πλέι οφ του Conference League

Newsroom

Ο αλύγιστος ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα στην κατάμεστη, «καυτή» αλλά υποδειγματική Τούμπα και πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη σκωτσέζικη Χαρτς για μια θέση στους ομίλους. Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-0 της Χάιντουκ Σπλιτ και έκλεισε θέση στην επόμενη φάση δείχνοντας ότι διαθέτει ομάδα από... ατσάλι.

Μολονότι πιέστηκε απ' την κροατική ομάδα (όπως συνέβη και στο Σπλιτ), ο ΠΑΟΚ είχε ψυχή κι έβγαλε χαρακτήρα στα δύσκολα για ακόμα μια φορά. Είχε καθοριστικό τον Κοτάρσκι, ο οποίος κράτησε το μηδέν στις καλές φάσεις της Χάιντουκ και εκτελεστή και MVP τον τρομερό Ζίβκοβιτς, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και τελείωσε υποδειγματικά τη δουλειά για τον Δικέφαλο που μπορεί να ονειρεύεται ομίλους...

Η Χάιντουκ άρχισε απειλητικά το ματς δημιουργώντας 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, που σταδιακά βρήκε ισορροπία στο ματς. Μάλιστα στο 12' ο Δικέφαλος ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι έπειτα από θαυμάσια ενέργεια του Κωνσταντέλια. Ο Σβαμπ εκτέλεσε άψογα και ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ (1-0) αλλά και στην υπόθεση της πρόκρισης.

H ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε και δοκάρι στο 21' με τον Κουλιεράκη, ο οποίος λίγο έλειψε να σκοράρει, ενώ η Χάιντουκ μολονότι απείλησε ήταν αναποτελεσματική με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με καλό σουτ του Κωνσταντέλια στο 52'. Ο Δικέφαλος ήταν εμφανώς καλύτερος συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Κινήθηκε πιο άνετα στο γήπεδο και είχε τον έλεγχο του ρυθμού μολονότι η Χάιντουκ είχε την κατοχή. Μετά το 70' η ομάδα του Λουτσέσκου άρχισε να γίνεται το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο και με ηγέτη τον Ζίβκοβιτς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση.

Στο 79' ο Μπράντον Τόμας πίεσε, έκλεψε και έβγαλε ασίστ για τον Σέρβο, ο οποίος από θέση φορ εκτέλεσε για το 2-0, ενώ στο 85' με εκτέλεση φάουλ (κι αφού η μπάλα προσέκρουσε και στο τείχος) υπέγραψε το τελικό 3-0 που στέλνει τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Κεντζιόρα, Τσιγγάρας (61' Φιλίπε, 73' Οζντόεφ), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (61' Τάισον), Σαμάτα (78' Μπράντον).

Χάιντουκ: Λούσιτς, Μέλνιακ, Ντιαλό, Σάρλια, Μούφι (82' Μικάνοβιτς), Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (58' Μπουρνάχου), Σαχίτι (58' Ντόλτσεκ), Οφόε (82' Τσούιτς), Μλακάρ (73' Νταζάκου), Λιβάγια.

ειδήσεις τώραEuropa Conference LeagueΠΑΟΚ