Αθλητισμός|19.08.2023 18:46

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας ο Αναστασάκης

Newsroom

Την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου στη Βουδαπέστη πέτυχε ο Μιχάλης Αναστασάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής με βολή στα 75,76μ. κατετάγη όγδοος στον προκριματικό, εξασφαλίζοντας τη θέση του στη δωδεκάδα του τελικού.

Αντιθέτως, εκτός τελικού έμεινε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής της σφυροβολίας ανέμενε τη διεξαγωγή του Β’ γκρουπ στα προκριματικά προκειμένου να δει εάν θα ήταν αρκετά τα 74,05μ. που είχε σημειώσει στο Α’ γκρουπ, όμως, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Κατετάγη στη 14η θέση του προκριματικού. Εκτός τελικού έμεινε και ο Κώστας Ζάλτος, ο οποίος πάντως έμεινε χαρούμενος για την εμπειρία που έζησε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο. Με καλύτερη βολή στα 69,98μ. κατετάγη στην 13η θέση του Α’ γκρουπ και 30ός στο σύνολο.

Από εκεί και πέρα, ο Οδυσσέας Μουζενίδης κατέλαβε την 31η θέση στον προκριματικό της σφαιροβολίας έχοντας καλύτερη βολή στα 19,08 μέτρα. Ο Ελληνας πρωταθλητής μπορεί να μην προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά όπως τόνισε ήταν μια σημαντική εμπειρία.

Τέλος, η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ τερμάτισε στην 38η θέση σε 1 ώρα 24.26. Αυτή είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση βελτιώνοντας τη 1 ώρα 24.52 που είχε σημειώσει στο Ποντεμπράντι.

Το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ. βάδην πήρε ο Ισπανός Αλβάρο Μάρτιν τερματίζοντας σε 1 ώρα 17.32 με τον Σουηδό Περσέους Κάρλστρομ να ακολουθεί σε 1 ώρα 17.39 συντρίβοντας το εθνικό ρεκόρ και τον Βραζιλιάνο Τσάο Μπονφίμ να είναι τρίτος σε 1 ώρα 17.47.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΜιχάλης ΑναστασάκηςστίβοςΧρήστος Φραντζεσκάκης