Αθλητισμός|19.08.2023 23:00

Premier League: Ξανά «τρίποντο» για τη Σίτι, μεγάλη νίκη της Τότεναμ επί της Γιουνάιτεντ

Newsroom

Ένα γκολ Χούλιαν Αλβαρες στο Ετιχαντ ήταν αρκετό για τη Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στο ξεκίνημα της Premier League. Θύμα της αυτή τη φορά ήταν η Νιουκάστλ λίγο μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προερχόταν από το ματς με τη Σεβίλη, ωστόσο, παρά την κούραση των παικτών της κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος από νωρίς, έστω και με «συγκάτοικο» την Μπράιτον.

Προηγουμένως, η Τότεναμ κατάφερε να «σπάσει» μια αρνητική παράδοση πέντε αγώνων και να νικήσει στο Λονδίνο με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου πανηγύρισε το πρώτο εφετινό της «τρίποντο», μετά το εκτός έδρας 2-2 της πρεμιέρας με την Μπρέντφορντ, χάρις στην εξαιρετική της εμφάνιση στο δεύτερο μέρος οπότε σκόραρε και τα δύο τέρματα με τον Σαρ στο 48΄ και τον Ντέιβις λίγο πριν από την εκπνοή.

Στα άλλα ματς της ημέρας, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγραψε ιστορία στη νίκη της Λίβερπουλ με 2-1 επί της Μπόρνμουθ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός είδε μεν τον Νέτο να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι που είχε αναλάβει, ωστόσο πήρε το «ριμπάουντ» πετυχαίνοντας το 187ο γκολ του με τη φανέλα των Ρεντς. Ανέβηκε στην πέμπτη θέση των σκόρερ αφήνοντας πίσω του τον Στίβεν Τζέραρντ. Το γκολ του Σαλάχ ήταν αυτό που έφερε τα... κάτω-πάνω για τη Λίβερπουλ η οποία είχε βρεθεί να χάνει από το γρήγορο γκολ του Αντουάν Σεμένιο. Ο Λουίς Ντίαζ είχε ισοφαρίσει κι ο Ντιόγκο Ζότα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που έμεινε με δέκα παίκτες στο 58’ λόγω αποβολής του Αλέξις ΜακΑλιστερ με απευθείας κόκκινη.

Στα υπόλοιπα ματς, Μπράιτον και Μπρέντφορντ σημείωσαν ευρείες εκτός έδρας νίκες. Οι Γλάροι, μάλιστα, μετά το 4-1 επί της Λούτον επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ της Γουλβς στο Μολινό. Εκπληκτικό το πρώτο γκολ από τον Καορού Μιτομά, με τον Σόλι Μαρτς να βάζει τη «σφραγίδα» του με δυο γκολ. Το κακό για τους Λύκους ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις με την αποβολή του Ματέους Νούνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με δέκα τελείωσε το ματς και η Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ», λόγω της αποβολής του Τιμ Ριμ στο 64’ - επίσης με δεύτερη κίτρινη. Η Μπρέντφορντ, που ήταν ήδη μπροστά στο σκορ, βρήκε την ευκαιρία και με δυο γκολ του Μπριάν Εμπουεμό έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη φετινή της νίκη.

Αποτελέσματα - Σκόρερ

  • Νότιγχαμ Φόρεστ-Σέφιλντ Γιουν. 2-1 (3΄ Αβονίγι, 89΄ Γουντ - 48΄ Χάμερ)
  • Φούλαμ-Μπρέντφορντ 0-3 (44’ Γουισά, 66’πέν, 90’+2’ Εμπουεμό)
  • Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-1 (27’ Ντίαζ, 36’ Σαλάχ, 62’ Ζότα - 3’ Σεμένιο)
  • Γουλβς-Μπράιτον 1-4 (61’ Χι Τσαν - 15’ Μιτομά, 46’ Εστουπινιάν, 51’, 55’ Μαρτς)
  • Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουν. 2-0 (49΄ Σαρ, 83΄ Ντέιβις)
  • Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 1-0 (31΄ Αλβαρες)
  • Άστον Βίλα-Έβερτον 20/8
  • Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 20/8
  • Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 21/8
  • Λούτον-Μπέρνλι Αναβλήθηκε
Premier League