Αθλητισμός|20.08.2023 22:40

Premier League: Η Γουέστ Χαμ τιμώρησε την Τσέλσι που αγνοεί τη νίκη!

Newsroom

Η Γουέστ Χαμ πλήγωσε την Τσέλσι και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στην Premier League. Τα Σφυριά επικράτησαν με 3-1 των Μπλε που παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν δαπανήσει, παραμένουν σε κατάσταση υπό του μηδενός.

Από δύο ασίστ του Γουόρντ-Πράους, ο Αγκέρ και ο Αντόνιο «εκτέλεσαν» την Τσέλσι. Μάλιστα, η επιτυχία για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς από το 67ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε με δεύτερη κιτρινη ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Αγκέρ).

Άντεξε, όμως, στην πίεση που άσκησαν οι Μπλε και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στη σεζόν 2023-2024, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Μπόρνμουθ. Αντιθέτως, η χρονιά για την Τσέλσι δεν άρχισε καλά. Στην πρεμιέρα έμεινε στο 1-1 με τη Λίβερπουλ στο Στάμφορντ Μπριτζ και τώρα ηττήθηκε ξανά στο τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου από τη Γουέστ Χαμ.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 43΄ με τον Έντσο Φερνάντες να εκτελεί το πέναλτι, αλλά ο Αρεολά με σπουδαία επέμβαση δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν... κεφάλι στο σκορ. Μετά τη νέα απώλεια, η Τσέλσι συμπλήρωσε 14 συνεχόμενα ματς στην Premier League με μόλις μία νίκη, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Προηγουμένως, η Άστον Βίλα δεν χαρίστηκε στην Εβερτον καθώς τη φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα στο Βίλα Παρκ, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι Χωριάτες που σκόραραν δις πριν από το ημίωρο. Στο 18’ ο Μπέιλι τροφοδότησε τον Τζος ΜακΓκιν κι ο τελευταίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο τερματοφύλακας της Εβερτον και της εθνικής Αγγλίας, Τζόρνταν Πίκφορντ, υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Ντάγκλας Λουίζ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 2-0.

Ο Πίκφορντ σταμάτησε εντυπωσιακά την κοντινή προβολή του Μούσα Ντιαμπί στο 34’ αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο συρτό σουτ του Μπέιλι στο 51. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τζον Ντουράν στο 75’, όταν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πίκφορντ. Τα Ζαχαρωτά του Σιν Ντάις, πέραν του ότι έμειναν για δεύτερο σερί ματς στο «μηδέν», καλούνται να διορθώσουν άμεσα τα αμυντικά κενά τους.

Γουέστ ΧαμPremier LeagueΤσέλσιειδήσεις τώρα