Αθλητισμός|21.08.2023 23:12

Η τρομερή Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον η νέα βασίλισσα στα 100μ. - Άφησε πίσω της τη Φρέιζερ Πράις και τη Σέρικα Τζάκσον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Newsroom

Η Αμερικανίδα Σα'Κάρι Ρίτσαρντσον έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό των 100μ. γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου καθώς άφησε πίσω της τα μεγάλα φαβορί, τη θρυλική Σάλι Αν Φρέιζερ Πράις και την εξαιρετική Σέρικα Τζάκσον.

Η 23χρονη Ρίτσαρντσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη με χρόνο 10.65 που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων. Οι δύο Τζαμαϊκανές που ήταν και τα μεγάλα φαβορί έμειναν στη δεύτερη (Τζάκσον) και τρίτη (Φρέιζερ Πράις) θέση, ενώ η Ρίτσαρντσον που ήρθε από πίσω, με καταπληκτική ανάπτυξη στα τελευταία μέτρα, έκανε την έκπληξη στην ένατη διαδρομή τερματίζοντας πρώτη και καλύτερη!

Μακριά απ' τη βιολογική μητέρα της

Η ζωή της Ρίτσαρντσον κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν καθώς μεγάλωσε με τη γιαγιά της και τη θεία της, μακριά απ' τη βιολογική της μητέρα η οποία πέθανε το 2021. Η Ρίτσαρντσον, που εκείνη την εποχή είχε προκριθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και βρέθηκε θετική -έπειτα από έλεγχο ντόπινγκ- σε μαριχουάνα, δήλωσε ότι κατέφυγε στη χρήση κάνναβης προκειμένου να ηρεμήσει λόγω του θανάτου της μητέρας της αλλά και του άγχους για τα αμερικανικά trials ενόψει Ολυμπιακών.

Η χρήση μαριχουάνας

Τελικά τιμωρήθηκε με ποινή ενός μήνα, αλλά κόπηκε απ' την αμερικανική ομάδα που συμμετείχε στους αγώνες. Ωστόσο, άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) προκειμένου να αφαιρεθεί η μαριχουάνα απ' τη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πήρε θέση επί του θέματος, ζητώντας απ' τα όργανα του αντιντόπινγκ να επανεξετάσουν το θέμα της μαριχουάνας.

Η Ρίτσαρντσον έκανε το come out την ίδια χρονιά αποκαλύπτοντας ότι διατηρεί σχέση με μια άλλη γυναίκα θέλοντας να στηρίξει την LGBTQ κοινότητα. 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουστίβοςΦρέιζερ Πράιςειδήσεις τώρα