Αθλητισμός|19.03.2019 11:19

ΠΑΟΚ: Ο Μάτος έπιασε χρυσό 13άρι στο Αγρίνιο

Αντώνης Τσακαλέας

Το γκολ του Λέο Μάτος στο Αγρίνιο, που ήταν και το νικητήριο για τον ΠΑΟΚ, έχει κάνει τον Βραζιλιάνο ακραίο µπακ τον πρώτο σκόρερ των «ασπρόµαυρων» ανάµεσα στους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2016. Και ο ανταγωνισµός εκείνης της «φουρνιάς» ποδοσφαιριστών είναι µεγάλος, αν σκεφτεί κάποιος πως ο Μάτος έφτασε τα 19 και προσπέρασε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που έχει 18, ενώ ο Εβγέν Σάχοφ µετρά 17.

Το αξιοσηµείωτο για τα γκολ του Λέο Μάτος έχει να κάνει µε τη βαρύτητά τους στις αναµετρήσεις του ΠΑΟΚ, καθώς από τα συνολικά 19 που έχει πετύχει τα 13 έχουν έρθει σε στιγµές που το σκορ ήταν ισόπαλο, και µε αυτά ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισµα. Τα συγκεκριµένα γκολ έχουν πάντα µεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς είχε εκείνα που κάνουν τη διαφορά σε µια αναµέτρηση, ανεξάρτητα από το πώς αυτή θα ολοκληρωθεί.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα έξι τέρµατα, από αυτά τα δύο έχουν έρθει σε στιγµή που ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Το ένα στην εντός έδρας αναµέτρηση µε την Εστερσουντ, µε τον Μάτος να ξεκινά την ανατροπή του 0-1, που έγινε 3-1, και το δεύτερο ήταν στη Νέα Σµύρνη, την περσινή σεζόν, για το πρωτάθληµα, όταν και ο Μάτος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-2.

Αρχηγικές τάσεις

Φέτος ο Λέο Μάτος µετρά τέσσερα τέρµατα, και όλα έχουν δώσει στον ΠΑΟΚ προβάδισµα. Το τελευταίο διάστηµα ο Μάτος δείχνει να βγαίνει και πάλι µπροστά, σε στιγµές που ο ΠΑΟΚ «κολλάει», και εµφανίζει τις αρχηγικές τάσεις µε τις οποίες καθιερώθηκε στο «ασπρόµαυρο» ρόστερ. Στο γκολ του ο Μάτος δεν ξέχασε τον Μαουρίσιο (που ετοιµάζεται για την επέµβαση αποκατάστασης χιαστού), ζητώντας από τον πάγκο τη φανέλα του συµπατριώτη του, την οποία, µαζί µε τους Ζαµπά και Μπίσεσβαρ, έδειξαν στην «ασπρόµαυρη» κερκίδα.

Η βραζιλιάνικη παροικία στην Τούµπα (Μάτος, Ζαµπά, Πέντρο Ενρίκε, Μαουρίσιο) είναι «δεµένη», µε την επικοινωνία όλων µε τον άτυχο Μαουρίσιο να είναι καθηµερινή. Οσον αφορά την αγωνιστική καθηµερινότητα, την ώρα που οι Πασχαλάκης, Ληµνιός, Ινγκασον, Βαρέλα και Σβιντέρσκι ταξίδεψαν για να ενσωµατωθούν µε τις εθνικές οµάδες, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές απολαµβάνουν την άδεια που δόθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, µε την επιστροφή στις προπονήσεις -µε φόντο την αναµέτρηση µε την Ξάνθη- να έχει οριστεί για την Πέµπτη

ΠΑΟΚΛέο Μάτος