Αθλητισμός|23.08.2023 00:01

Ήττα της ΑΕΚ στην Αμβέρσα απ' την Αντβέρπ αλλά η πρόκριση στους ομίλους του Champions League περνάει απ' την OPAP Arena

Newsroom

Η ΑΕΚ λύγισε απ' την Αντβέρπ στην Αμβέρσα και γνώρισε την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Champions League. Η εικόνα του ματς όμως και η δυναμική που αποκτά στην έδρα της, δίνει το δικαίωμα στην Ένωση για να ελπίζει σε ανατροπή στη ρεβάνς της Τετάρτης (30/9) στην OPAP Arena προκειμένου να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Η Αντβέρπ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική σε αντίθεση με την Ένωση που σπατάλησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Αντιθέτως, η βελγική ομάδα στην πρώτη καλή φάση της με τον Γιάνσεν στο 16' άνοιξε το σκορ κι έκτοτε διαιχειρίστηκε μέχρι τέλους το προβάδισμα παρά το γεγονός ότι έπαιζε και με παίκτη λιγότερο απ' το 50'.

Στο ξεκίνημα του ματς, η Αντβέρπ προκάλεσε προβλήματα με την πίεσή της στην ΑΕΚ και στο 16' κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Ο Φερμέιρεν πάσαρε κάθετα για τον Γιάνσεν, ο οποίος πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 1-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 23' και το 28' με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος λίγο αργότερα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε απ' τον Πόνσε, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του με τα χρώματα της Ένωσης.

Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Χατζισαφί στο 48', ενώ στο 50' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Μπατάιγ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς και ο διαιτητής τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Παρά το γεγονός ότι η Αντβέρπ έπαιζε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, κατόρθωσε να ελέγξει το παιχνίδι και να περιορίσει αισθητά την ΑΕΚ που απείλησε ξανά στο 78' με σουτ του Μάνταλου που απομάκρυνε ο Μπιτέ, ο οποίος στο 88' απέτρεψε το γκολ και σε κεφαλιά του Πόνσε. Όσο κι αν προσπάθησε μέχρι τέλους η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσε την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της βελγικής ομάδας και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην OPAP Arena.

Αντβέρπ (Φαν Μπόμελ): Μπιτέ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (55' Ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμέιρεν, Οντρέικα (55' Βάινς), Γιάνσεν (70' Μούχα).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67' Μάνταλος), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (70' Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67' Αραούχο), Γκαρσία (37' Πόνσε).

Αντβέρπειδήσεις τώραΑΕΚChampions League