Αθλητισμός|23.08.2023 15:21

Επικός Μίλτος Τεντόγλου θύμισε τον... Ρος απ' τα «Φιλαράκια»: «Είμαι λίγο βλάκας, πάτησα στο σπίτι μου»

Newsroom

Με τον εαυτό του τα έβαλε ο Μίλτος Τεντόγλου για το... σασπένς που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του προκριματικού του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης το έκανε βεβαίως με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και φυσικά έγινε viral.

Ο Τεντόγλου που πέρασε στον τελικό με την τρίτη προσπάθεια άγχωσε αρκετά το ελληνικό κοινό αλλά και την οικογένειά του που βρίσκόταν στο στάδιο, και περίμενε πώς και πώς την πρόκρισή του. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του μήκους μόλις προσγειώθηκε στα 8,25μ. εξασφαλίζοντας απευθείας την πρόκριση, τα έβαλε με τον εαυτό του φωνάζοντας «τι μαλ... είμαι» και πήρε μια βαθιά ανάσα. Είχε προηγηθεί η άκυρη πρώτη προσπάθειά του και η δεύτερη η οποία ήταν στα 7,95μ. καθώς πάτησε πολύ πίσω...

Θύμισε... Ρος απ' τα Φιλαράκια

Μόλις ο Τεντόγλου είδε στον πίνακα το 8,25μ. έκανε μια χειρονομία (σχημάτισε γροθιές τα χέρια του και τα χτύπησε μεταξύ τους δύο φορές) θυμίζοντας τον Ρος σε μια χαρακτηριστική σκηνή απ' τη φημοφιλή κωμική σειρά «Φιλαράκια».

Οι φανατικοί φίλοι των Friends αντιλήφθηκαν αμέσως ότι ο Τεντόγλου έκανε ό,τι και ο Ρος Γκέλερ, ο οποίος χρησιμοποιούσε αυτή την κίνηση αντί να δείχνει το μεσαίο του δάχτυλο...

«Είμαι λίγο βλάκας, πάτησε σπίτι μου»

Λίγο αργότερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο Τεντόγλου συνέχισε το... ρεσιτάλ καθώς χαρακτήρισε τον εαυτό του βλάκα και πρόσθεσε ότι στο δεύτερο άλμα πάτησε στο... σπίτι του, θέλοντας να πει ότι πάτησε αρκετά πίσω. «Δεν ανησύχησα. Αλλά για να μιλήσω ειλικρινά είμαι λίγο βλάκας. Εκανα άκυρο για δύο εκατοστά. Ήταν καλό άλμα το πρώτο, ήταν πάνω από 8,30μ. και θα ήταν εύκολη η πρόκριση. Και απ' τον φόβο μου μετά για να κάνω έγκυρο είπα να πατήσω πίσω στο δεύτερο άλμα για να είμαι σίγουρος. Και πάτησα… στο σπίτι μου, 30 πόντους πίσω και ήταν 7,95μ. και δεν έφτανε. Δεν φοβήθηκα, απλά έκανα παραπάνω άλματα. Και το 8,25μ. ένα απλό αλματάκι ήταν. Για ποιον λόγο να κουραστώ; Χαζομάρα μου. Ο τελικός είναι αύριο και ξόδεψα τσάμπα ενέργεια. Και το έχω ξανακάνει. Συμβαίνει όταν πηγαίνεις σε νέο στάδιο, το οποίο εδώ είναι φανταστικό. Είναι και πρωί...» είπε αρχικά.

Για το άκρως εντυπωσιακό 8,54μ. του Τζαμαϊκανού Πίνοκ, ο Τεντόγλου σχολίασε: «Αύριο όλα ξεκινούν από το μηδέν. Το 8,54μ που έκανε, είναι βέβαια μεγάλη επίδοση, αλλά δεν μετράει αύριο. Ολα είναι από την αρχή. Οπως τον είδα βέβαια, πιστεύω ότι μπορεί και παραπάνω. Κι εγώ πιστεύω ότι θα βγάλω ένα τέτοιο άλμα. Θέλω φυσικά πολύ να κερδίσω, αλλά δεν θα με πειράξει αν χάσω από μια μεγάλη επίδοση» και πρόσθεσε: «Πολλοί πέρασαν με το τρίτο άλμα. Ηταν 20 άτομα στον προκριματικό και περιμέναμε ώρα. Θα γίνει ωραίος τελικός».

Μίλτος ΤεντόγλουστίβοςΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουειδήσεις τώραΦιλαράκια