Αθλητισμός|24.08.2023 00:15

Επτάψυχος ο Παναθηναϊκός στην Μπράγκα! Βρήκε γκολ στο 95' με τον Μαντσίνι και ελπίζει σε μεγάλη ανατροπή στο ΟΑΚΑ

Newsroom

Ο επτάψυχος Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι γκολ στις καθυστερήσεις και παρά την ήττα του απ' την Μπράγκα με 2-1 στην Πορτογαλία, ελπίζει ότι στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 29 Αυγούστου θα μπορέσει να κάνει την ανατροπή για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Καθοριστική ήταν η φάση του 95', οπότε ο Ιωαννίδης έβγαλε μια τρομερή ασίστ για τον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 2-1 που έφερε το Τριφύλλι και πάλι σε θέση για να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 2-0 και κινδυνεύοντας ακόμα και με 3-0 στο φινάλε, όμως έβγαλε και πάλι αντίδραση και έσωσε την παρτίδα. Πλέον με τη βοήθεια των οπαδών του στο κατάμεστο ΟΑΚΑ θα κυνηγήσει την επιστροφή στους ομίλους για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11.

H εικόνα του ματς

Ο Παναθηναϊκός απείλησε μόλις στο 2' με κεφαλιά του Μάγκνουσον που κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στο 30' είχε μεγάλη ευκαιρία και με τον Παλάσιος, ο οποίος όμως σούταρε πάνω στον γκολκίπερ της Μπράγκα. Η πορτογαλική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου και είχε δυο καλές στιγμές με κεφαλιά του Φόντε στο 44' και σουτ του Αντρέ Όρτα στο 45+2'. Οι Πράσινοι απείλησαν αμέσως μετά με συνδυασμό του Παλάσιος με τον Σπόραρ, όμως ο Σλοβένος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (48') η Μπράγκα άγγιξε το γκολ με τον Αμπέλ Ρουίθ αλλά ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε μια μεγάλη επέμβαση σώζοντας τους Πράσινους. Η πορτογαλική ομάδα συνέχισε να πιέζει και βρήκε το γκολ στο 51' με τον Αμπέλ Ρουίθ ο οποίος έπειτα από ωραίο συνδυασμό σούταρε λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή γράφοντας το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 62' μετά από θαυμάσια ενέργεια και ασίστ του Μαντσίνι, όμως ο Σπόραρ έκανε κακό τελείωμα σε άδειο τέρμα και αστόχησε!
Η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο στο 73' μετά από την εκτέλεση ενός πλαγίου και ο Τζαλό με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0 για την Μπράγκα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Πρασίνων.
Ο Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές ρίχνοντας στη μάχη τον Αϊτόρ μετά από απουσία δέκα μηνών αλλά και τον Αράο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του και τελικά οι Πράσινοι βρήκαν ένα γκολ που ίσως αποδειχθεί χρυσό με τον Μαντσίνι στο 95'. Ο Ιωαννίδης βρήκε με καταπληκτική ασίστ τον Αργεντινό, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 2-1 που αναπτέρωσε τις ελπίδες του Παναθηναϊκού. Προηγήθηκε στο 94' μια μεγάλη επέμβαση του Μπρινιόλι ο οποίος έσωσε βέβαιο γκολ σε τετ α τετ με τον Ρόνι Λόπες.

Μπράγκα: Ματέους, Βίκτορ Γκόμες, Αντριάν Μαρίν, Νιακατέ, Φόντε, Πίτσι (66’ Τζαλό), Αλ Μουσράτι (36’ Αντρέ Όρτα), Βίτορ Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα (85’ Ρόνι Λόπες), Μπρούμα (85’ Αντρέ Κάστρο), Αμπέλ Ρουίθ (84’ Μπάντσα).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Ρουμπέν (82’ Αράο), Βιλένα (76’ Τσέριν), Μαντσίνι, Παλάσιος (76’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (65’ Μπερνάρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης).

Champions Leagueειδήσεις τώραΜπράγκαΠαναθηναϊκός