Αθλητισμός|24.08.2023 17:59

Στενεύει ο κλοιός για τον Λουίς Ρουμπιάλες: Ελέγχεται πειθαρχικά από τη FIFA, κινείται εναντίον του η Ερμόσο, καταγγέλλεται και για προσβλητικά σχόλια σε πρώην συνάδελφο

Newsroom

Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας Λουίς Ρουμπιάλες μετά το φιλί στο στόμα που έδωσε στην παίκτρια της Εθνικής Ισπανίας Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την απρεπή χειρονομία του σε μια παίκτρια της ομάδας αλλά και τους απαράδεκτους πανηγυρισμούς στις θέσεις των επισήμων (καθόταν δίπλα στη βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια και την πριγκίπισσα Λεονόρ και λίγες θέσεις μακριά απ' τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντινο) πιάνοντας τα γεννητικά του όργανα, ο Ρουμπιάλες κινδυνεύει με καθαίρεση. Μέχρι και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ πήρε θέση λέγοντας πως η απολογία του Ρουμπιάλες «δεν είναι αρκετή», ενώ η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Γιολάντα Ντίαθ τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Κινείται εναντίον του Ρουμπιάλες η Ερμόσο

Ήδη η Τζένι Ερμόσο, η οποία εξαρχής δήλωσε ότι δεν ήταν πρέπουσα η ενέργεια του Ρουμπιάλες, μέσω του σωματείου της ζητεί να ληφθούν παραδειγματικά μέτρα εις βάρος του Ρουμπιαλές, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «το αφεντικό να πιάσει την υπάλληλό του από το κεφάλι και να τη φιλήσει στο στόμα απλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Οι δικαιολογίες που ακολούθησαν είναι, όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, "ανεπαρκείς"».

Και πρόσθεσε: «Το σωματείο μου FUTPRO, σε συντονισμό με το πρακτορείο μου TMJ, φροντίζουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων μου και έχουν αναλάβει ως συνομιλητές μου σε αυτό το θέμα. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι πράξεις όπως αυτές που έχουμε δει, δεν θα μείνουν ατιμώρητες, ότι θα επιβληθούν κυρώσεις και ότι θα υιοθετηθούν τα υποδειγματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών ποδοσφαιριστών από ενέργειες που πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτες».

Πειθαρχικές διαδικασίες η FIFA

Παράλληλα, και η FIFA άρχισε πειθαρχικές διαδικασίες κατά του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. «Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA ενημέρωσε σήμερα τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF), ότι έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 20 Αυγούστου 2023, στο τέλος του αγώνα της FIFA Γυναικών Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση η FIFA, η οποία ερευνά τον Ρουμπιάλες για τυχόν παραβάσεις του άρθρου 13, παράγραφοι 1 και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Το άρθρο 13 αναφέρεται στην «προσβλητική συμπεριφορά» παικτών και αξιωματούχων, και καταπιάνεται ιδίως με «παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς» και «συμπεριφορά με τρόπο που φέρνει το άθλημα σε ανυποληψία».

Καταγγελία για προσβλητική και χυδαία συμπεριφορά

Στο μεταξύ, στο φως τις δημοσιότητας έρχονται καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες. Όπως καταγγέλλει η πρώην συνάδελφός του, Ταμάρα Ράμος, έπεσε θύμα της προσβλητικής και χυδαίας συμπεριφοράς του Ρουμπιάλες. Σύμφωνα με τον Independent, η πρώην συνεργάτης του και γενική διευθύντρια της ένωσης παικτριών, Futbolistas On, υποστήριξε ότι ο Ρουμπιάλες τής έκανε προσβλητικά και χυδαία σχόλια όταν δούλευαν μαζί.

«Έλα, ήρθες εδώ για να γονατίσεις», ήταν ένα από τα σχόλια του προέδρου της ομοσπονδίας προς τη Ράμος, ενώ τη ρωτούσε και τι χρώμα εσώρουχα φορούσε...

γυναικείο ποδόσφαιροΛουίς ΡουμπιάλεςΕθνική Ισπανίαςειδήσεις τώραFIFA