Αθλητισμός|24.08.2023 23:52

Με κεραυνό του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή τη Χαρτς και ετοιμάζεται για ομίλους!

Newsroom

Με έναν κεραυνό του τρομερού Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα (και μάλιστα με ανατροπή) απ' το Εδιμβούργο επικρατώντας με 2-1 της Χαρτς. Ο Δικέφαλος έπαιξε έξυπνα, ήταν αποτελεσματικός και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Conference League ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (31/8) στην Τούμπα, όπου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα παίξει για να τελειώσει τη δουλειά.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ένα βήμα μακριά απ' το απόλυτο των προκρίσεων. Άρχισε απ' τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου απέκλεισε την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, συνέχισε στον τρίτο προκριματικό όπου έριξε νοκ άουτ τη Χάιντουκ Σπλιτ και τώρα απέχει μια ανάσα απ' την τρίτη σερί πρόκριση επί της Χαρτς που θα στείλει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους ομίλους του Conference, προσφέροντας παράλληλα κι άλλους πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Λουτσέσκου έκανε εξαιρετική διαχείριση απ' την αρχή μέχρι το τέλος και οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε άλλη μια καλή ευρωπαϊκή βραδιά για την ομάδα του. Ήταν το πέμπτο σερί ευρωπαϊκό ματς κατά το οποίο μένει αήττητος ο Δικέφαλος δείχνοντας για πολλοστή φορά τον χαρακτήρα που διαθέτει.

Έφτασε τα πέντε γκολ ο Ζίβκοβιτς

Κομβικός για τρίτο σερί ματς του ΠΑΟΚ ήταν ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος έφτασε τα πέντε γκολ στη σεζόν έχοντας πετύχει δύο εις βάρος της Χάιντουκ, δύο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης κι ένα κόντρα στη Χαρτς!

Κι όμως το ματς δεν άρχισε με καλούς οιωνούς για τον ΠΑΟΚ που μόλις στο 9' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο διαιτητής Τρεϊμάνις είδε πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ του Σβαμπ και του Βάργκας και ο Σάνκλαντ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 παρά την εκτίναξη του Κοτάρσκι.

Άμεσως όμως ο Δικέφαλος είχε απάντηση. Στο 11' ο Ζίβκοβιτς ανατράπηκε απ' τον Ρόουλς, ο Τρεϊμάνις ορθώς καταλόγισε πέναλτι και ο Σβαμπ ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως να υπάρξει αλλαγή στο σκορ, όμως με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο ο ΠΑΟΚ έδειξε αποφασιστικότητα και διάθεση για να φύγει με τη νίκη απ' τη Σκωτία.

Τελικά αυτή ήρθε με έναν κεραυνό του φορμαρισμένου Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ έξω απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2 που φέρνει τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στον στόχο των ομίλων.

Χαρτς (Μακαβόι): Κλαρκ, Άτκινσον (89' Όφια), Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Ντέβλιν, Βάργκας (89' Όντα), ΜακΚέι (66' Λάουρι), Κόκρεϊν (87' Σίμπικ), Μπόις (87' Ταγκάβα), Σάνκλαντ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (79' Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (70' Μουργκ), Μπράντον (88' Τζίμας).

ΧαρτςEuropa Conference Leagueειδήσεις τώραΠΑΟΚ