Αθλητισμός|25.08.2023 00:00

Αγκαλιά με την πρόκριση ο Ολυμπιακός που πέτυχε τρία γκολ στο ημίχρονο με Ελ Κααμπί και Φορτούνη

Newsroom

Ένα εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να κάνει άλμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Οι Πειραιώτες έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τον Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ (τα πρώτα του με τη νέα του ομάδα) και τον Φορτούνη που είχε μια ασίστ κι ένα τέρμα, έφτασαν στη νίκη με 3-1 επί της Τσουκαρίτσκι και πάνε στη Σερβία την ερχόμενη εβδομάδα (31/8, 21.00) για να σφραγίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του μέσα στο γήπεδο, ιδίως στο πρώτο 45λεπτο, είχε τρία γκολ, ένα δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει πετύχει μια ευρύτερη νίκη. Στο β' ημίχρονο μάλλον χαλάρωσε όμως και στο φινάλε έπειτα από μια αδράνεια επέτρεψε στους Σέρβους να μειώσουν σε 3-1.

Ο Ολυμπιακός πετούσε φωτιές στο πρώτο ημίχρονο απ' το ξεκίνημα του ματς πετυχαίνοντας γκολ μόλις στο 3' με τον Ελ Κααμπί. Ο Βρουσάι σέντραρε από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Σαμούροβιτς απέκρουσε και ο Μαρονικός φορ πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0. Αμέσως μετά οι Πειραιώτες (5') είχαν δοκάρι και πάλι με τον Ελ Κααμπί.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 15' ο Φορτούνης, υποδέχθηκε την μπαλιά του Καμαρά και με ένα τρομερό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο Ολυμπιακός θέλοντας να τελειώσει με την πρόκριση νωρίς νωρίς σκόραρε για τρίτη φορά στο 40' και πάλι με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος εκτέλεσε με το κεφάλι από ασίστ του Φορτούνη για το 3-0.

Η χαλάρωση των Πειραιωτών έδωσε την ευκαιρία στην Τσουκαρίτσκι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 93' με τον Μιλαντίνοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ολυμπιακός (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Βρουσάι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (59' Σκάρπα), Φορτούνης, Μπιέλ (75' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (59' Χέσε), Ελ Κααμπί.

Τσουκαρίτσκι (Μάτιτς): Σαμούροβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Στεβάνοβιτς, Τόσιτς, Κόβατς, Σισικό, Στάνκοβιτς, Ρόγκαν (46' Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (86' Γκόμες), Εντιαγέ (46' Νίκσεβιτς).

Europa Leagueειδήσεις τώραΟλυμπιακός