Αθλητισμός|25.08.2023 19:00

Μίλτος Τεντόγλου: H απονομή, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και η αποθέωση από πλήθος Ελλήνων στη Βουδαπέστη

Newsroom

Ο Μίλτος Τεντόγλου το βράδυ της Πέμπτης (24/8) εντυπωσίασε τον κόσμο του αθλητισμού κάνοντας παράλληλα περήφανη την Ελλάδα με τον καταπληκτικό αγώνα που πραγματοποίησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης και πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής αποθεώθηκε στο εντυπωσιακό στάδιο της Βουδαπέστης από πλήθος κόσμου, ενώ μια ημέρα μετά στέφθηκε και επίσημα πρωταθλητής κόσμου.

Η απονομή του Τεντόγλου και η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω απ' το στάδιο, όπως καθιερώθηκε για πρώτη φορά σε τούτο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (είχε συμβεί και στο Πανευρωπαϊκό του Μονάχου). Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει από κοντά τον χρυσό Τεντόγλου και τους Τζαμαϊκανούς Πίνοκ και Γκέιλ, οι οποίοι κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Αμέτρητοι ήταν οι Έλληνες όπως φάνηκε και απ' τις πολλές ελληνικές σημαίες, που θέλησαν να αποθεώσουν για ακόμα μια φορά τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή του στίβου.  Και φυσικά ο χαμογελαστός Μίλτος Τεντόγλου απολάμβανε τις ωραίες στιγμές...

ΒουδαπέστηΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΜίλτος Τεντόγλουστίβος