Αθλητισμός|27.08.2023 19:00

Formula 1: Φερστάπεν ξανά και ξανά! Ένατη σερί νίκη για τον Ολλανδό που ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Φέτελ

Newsroom

Όσες αλλαγές κι όσες ανατροπές κι αν συνέβησαν στον καιρό (ήλιος, συννεφιά, βροχή, ήλιος, ξανά βροχή...) κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Ολλανδίας ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ασταμάτητος. Ο Ολλανδός δις παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε και μέσα στο σπίτι του και οδεύει ολοταχώς για τον τρίτο σερί τίτλο της καριέρας του στη Formula 1.

Ήταν μια ιστορική νίκη για τον Φερστάπεν, ο οποίος ισοφάρισε τις εννέα σερί επικρατήσεις που κατείχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Χρειάζεται ακόμα μία στον επόμενο αγώνα για να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο πιλότος της Red Bull έχει συνολικά έντεκα νίκες σε 13 γκραν πρι εφέτος και δεν τίθεται θέμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, έφτασε τις 46 νίκες συνολικά στην καριέρα του, ενώ ανέβηκε για 90ή φορά στο πόντιουμ. Την ίδια στιγμή ιστορία συνεχίζει να γράφει και η Red Bull, η απόλυτη κυρίαρχος της τελευταίας τριετίας στη Formula 1. Η αυστριακή ομάδα μετραέι ήδη 13 σερί νίκες στο εφετινό πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει όλους τους αγώνες και δείχνει ικανή για το απόλυτο.

Σπουδαίο αγώνα έκανε και ο πολύπειρος Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), ο οποίος στα 42 του χρόνια ανέβηκε ξανά στο πόντιουμ καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος τερμάτισε ο εξαιρετικός Πιερ Γκασλί (Alpine). Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Πέρες (τερμάτισε τρίτος αλλά λόγω ποινής έπεσε στην τέταρτη θέση) Σάινθ, Χάμιλτον, Νόρις, Άλμπον, Πιάστρι και Οκόν.

Ο επόμενος αγώνας είναι το GP Ιταλίας στη Μόντσα το προσεχές Σαββατοκύριακο (1-3 Σεπτεμβρίου).

Μαξ ΦερστάπενΣέρχιο Πέρεςειδήσεις τώραFormula 1GP ΟλλανδίαςRed Bull