Αθλητισμός|19.03.2019 17:16

Ράγισαν καρδιές με το παιδί χωρίς πόδια που έπαιξε μπάλα με τον Σεφτσένκο! (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία ενός 11χρονου αγοριού χωρίς πόδια στην προπόνηση της Εθνικής Ουκρανίας για να δει από κοντά το ίνδαλμα του και πλέον προπονητή της εθνικής ομάδας Αντρέι Σεφτσένκο.

Ο 11χροος Αλί Ντουγκανμπέγκοφ ταξίδεψε από το Αλμα Άτι του Καζακστάν για να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Ηταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός του όταν είδε τον Σεφτσένκο που πήδηξε από το αναπηρικό καρότσι και άρχισε να παίζει μπάλα με τον Σεφτσένκο ανταλλάσσοντας κεφαλιές αλλά και πάσες με τα χέρια.

T

«Το μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σας ευχαριστώ όσους με βοηθήσατε να το πραγματοποιήσω. Είναι απλά σούπερ», έγραψε ο Αλί Ντουγκανμπέγκοφ στο instagramm.

T

Όμως η συγκίνηση ήταν μεγαλύτερη για τον ίδιο τον Σεφτσένκο που φανερά συγκινημένος μπροστά στις κάμερες είπε: «Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσα να έχω για την πρώτη προπόνηση. Ο Αλί γεννήθηκε χωρίς πόδια, ξεπέρασε 4.000 χιλιόμετρα από το Αλμάτι για να παίξει ποδόσφαιρο μαζί μας. Είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχω ζήσει».

Κεφαλιές με τον Ζιτσένκο

Ο Αλί συνάντησε και τον Ολεξάντερ Ζιτσένκο της Μάντσεστερ Σίτι και λίγη ώρα μετά είπε: «Μου δώσατε τις πιο πολύτιμες στιγμές της ευτυχίας και χαράς της ζωής μου. Θα ζω για πάντα με αυτές τις στιγμές».

T

Τον Αλι  βοήθησε η ομάδα FC Kairat στην οποία αγωνίστηκε ο Αντρέι Αρσάβιν της Άρσεναλ.

Ο 11χρονος παρά τα σοβαρά κινητικά του προβλήματα όχι μόνο δεν το βάζει κάτω αλλά δίνει κουράγιο και στους αρτιμελείς αναφέροντας: «Είμαι ο μοναδικός αισιόδοξος εδώ γύρω. Θέλω να σας βλέπω να χαμογελάτε όλους».

 

ποδόσφαιροΟυκρανίαΑντρέι ΣεφτσένκοΑλί ΝτουγκανμπέγκοφΣπορ