Αθλητισμός|28.08.2023 14:58

Έκτακτη συνεδρίαση της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τον Ρουμπιάλες - Η μητέρα του ταμπουρώθηκε σε εκκλησία και κάνει απεργία πείνας

Newsroom

Η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF) πραγματοποιεί σήμερα (28/8) «έκτακτη και επείγουσα» συνεδρίαση στις 15:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδος) μετά την αναστολή της ηγεσίας της για τρεις μήνες από το παγκόσμιο διοικητικό όργανο του αθλήματος, τη FIFA, για το φιλί στο στόμα του Λουίς Ρουμπιάλες στην παίκτρια της Εθνικής Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο. Την ίδια ώρα, η μητέρα του Ρουμπιάλες προχωρά σε απεργία πείνας.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες προκάλεσε αντιδράσεις όταν φίλησε στα χείλη την Τζένι Ερμόσο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Ισπανία. Ο ίδιος επιμένει ότι ήταν συναινετικό, αλλά η Ερμόσο το αρνείται.

Σε απεργία πείνας η μητέρα του

Η μητέρα του επικεφαλής της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ταμπουρώθηκε τη Δευτέρα μέσα σε μια εκκλησία και ανακοίνωσε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την «απάνθρωπη μεταχείριση» του γιου της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων EFE και όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Άνχελες Μπεχάρ δήλωσε ότι η απεργία της θα διαρκέσει «μέχρι να βρεθεί μια λύση στο απάνθρωπο και αιματηρό κυνήγι που διεξάγουν εναντίον του γιου μου με κάτι που δεν του αξίζει».

Μάλιστα, ζήτησε από την Ερμόσο να πει την αλήθεια και να «μείνει σε αυτά που αρχικά είχε δηλώσει».

«Δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση, αφού υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές, όπως αποδεικνύουν οι εικόνες», ισχυρίστηκε επίσης η Μπεχάρ στην EFE, ενώ διερωτήθηκε «γιατί ξεσπούν πάνω του και τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία». Τέλος, ανέφερε πως «ο γιος μου δεν είναι ικανός να βλάψει κάποιον».

FIFAσεξουαλική παρενόχλησηΙσπανίαποδόσφαιροΛουίς Ρουμπιάλες