Αθλητισμός|19.03.2019 18:04

Το μπολ μπόι που έγινε MVP στο γήπεδο που ξεκίνησε την καριέρα του

Κώστας Ασημακόπουλος

Μεγάλωσε περιμένοντας το μπαμπά του να γυρίσει από τους αγώνες και τις προπονήσεις. Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος έβλεπε από την τηλεόραση τα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ και στο All Star Game στις 22 Νοεμβρίου 2008 στην Αμαλιάδα βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας Νέων All Star και μάζευε τις μπάλες από εκείνο τον αγώνα.

Σε κάθε τάιμ άουτ άκουγε το μπαμπά του Δημήτρη να κοουτσάρει και ο 7χρονος τότε Χαράλαμπος κοιτούσε με θαυμασμό την ομάδα με τους έφηβους τότε Ραφαήλ Κουμεντάκη, Θάνο Μαρούλη και Δημήτρη Τζούριτς. Ακριβώς 11 χρόνια αργότερα ο 18χρονος Χαράλαμπος έχοντας συμπαίκτες τους Κουμεντάκη και Μαρούλη αλλά και τα άλλα παιδιά της νέας γενιάς του ελληνικού βόλεϊ όχι μόνο αγωνίστηκε στο All Star της Σύρου αλλά και αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής και μάλιστα μετά από ψηφοφορία των ίδιων των αθλητών που αγωνίστηκαν.

Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος στα χέρια των συμπαικτών του μόλις ανακοινώθηκε η διάκριση του

«Εζησα το όνειρο μου»

«Είναι ξεχωριστή στιγμή για μένα σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά με πολλές αγωνιστικές και προσωπικές συγκινήσεις. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Πράγματι έζησα το όνειρο μου, δηλαδή, να αγωνιστώ με τους αθλητές που είχα θαυμάσει μικρός. Είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που μπορεί να ζήσει ένας αθλητής», δήλωσε ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος ξεκίνησε το βόλεϊ στη Σύρο όταν ήταν 12 ετών και παράλληλα ξεκινούσε και το Γυμνάσιο.

«Ξεκίνησε από τις γυναίκες του Φοίνικα»

«Είχα ξεκινήσει την συνεργασία μου με τον Φοίνικα ως προπονητής. Μείναμε για δύο χρόνια στο νησί. Επειδή τότε ο Φοίνικας δεν είχε παμπαιδικό ο Χαράλαμπος έκανε προπονήσεις με την γυναικεία ομάδα του Φοίνικα. Αυτό τον βοήθησε να αποκτήσει καλό επίπεδο και να είναι σε ανταγωνιστική ομάδα», είπε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος φουσκώνοντας από περηφάνεια για την πρόοδο του υιού του ο οποίος μάλιστα του υποσχέθηκε να του αφιερώσει έναν ιστορικό τίτλο για τον Παναθηναϊκό.

Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος

Υποσχέθηκε τίτλο μετά από 37 χρόνια

Το προσεχές σαββατοκύριακο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων και ο Παναθηναϊκός έχοντας στη σύνθεση του τους Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο, Αλέξανδρο Ράπτη και Δημήτρη Παλαιολόγο φιλοδοξεί να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του τριφυλλιού στην διοργάνωση από το 1982 στα Τρίκαλα.

Χαράλαμπος ΑνδρεόπουλοςAll Star Game Volley LeagueΣπορΦοίνικας Σύρου