Αθλητισμός|30.08.2023 11:41

Mundobasket 2023: Τελικός πρόκρισης για την Εθνική μπάσκετ απέναντι στη Νέα Ζηλανδία

Newsroom

Η Εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8, 15.40, ΕΡΤ1 & Νovasports Start) τη Νέα Ζηλανδία στον πρώτο μεγάλο «τελικό» καθώς ο νικητής παίρνει την πρόκριση για τη φάση των «16» του Mundobasket 2023, ενώ ο ηττημένος θα συνεχίσει για τις θέσεις 17-32.

Είναι προφανές ότι για την Ελλάδα η νίκη είναι μονόδρομος. Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη έχει κερδίσει στην πρώτη αγωνιστική του 3ου ομίλου την Ιορδανία με 92-71, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας ηττήθηκε από την ομάδα των ΗΠΑ με 109-81.

Η «επίσημη αγαπημένη» καλείται να πάρει τη νίκη απέναντι στους σκληροτράχηλους Νεοζηλανδούς προκειμένου να εκπληρώσει τον πρώτο της στόχο που είναι η πρόκριση στη δεύτερη φάση. Εκεί, σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει το σύνολο της Ωκεανίας, θα δημιουργηθεί ένας νέος όμιλος, όπου ήδη περιμένουν η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο και οι ΗΠΑ (η Ελλάδα θα παίξει με Λιθουανία και Μαυροβούνιο). Παράλληλα με νίκη θα επιτευχθεί και ο στόχος της παρουσίας στο προολυμπιακό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το θετικό για τον Δημήτρη Ιτούδη είναι πως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, προπονήθηκε κανονικά και θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του.

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAεθνική ΕλλάδαςΜουντομπάσκετΕθνική μπάσκετΝέα ΖηλανδίαΕθνική ομάδαMundobasket 2023