Αθλητισμός|19.03.2019 21:30

Ο Ζοσέ Μουρίνιο απάντησε στο δίλημμα «Κριστιάνο ή Μέσι»

Γιάννης Σκόκας

Είναι εξαιρετικός προπονητής αλλά εξελίσσεται σε ακόμη καλύτερο τηλεσχολιαστή. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναλύει με εξαιρετικό τρόπο τα του ποδοσφαίρου είτε στο τηλεοπτικό δίκτυο beIN Sports είτε στο RT, όπου έχει δική του εκπομπή. Και κάθε ατάκα του παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στην τελευταία του εκπομπή ο Πορτογάλος κόουτς κλήθηκε να απαντήσει στο μεγάλο ποδοσφαιρικό δίλημμα της τελευταίας δεκαετίας. Αν δηλαδή, θεωρεί καλύτερο παίκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Λιονέλ Μέσι.

Κι ο πολυμήχανος πρώην κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης, της Τσέλσι, της Ιντερ και της Πόρτο απάντησε μεν διπλωματικά, εξηγώντας δε γιατί προτιμά να αποθεώνει και τους δύο απ’ το να επιλέξει τον καλύτερο.

«Τυχεροί και άτυχοι»

«Νομίζω ότι και οι δύο είναι τυχεροί και άτυχοι συγχρόνως που βρίσκονται στην ίδια γενιά. Είναι τυχεροί γιατί ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Παρακολουθεί ο ένας τα κατορθώματα του άλλου και αποκτά επιπλέον κίνητρο για να γίνει καλύτερος. Αν υπήρχε μόνο ένας απ’ τους δύο, θα είχε δέκα χρυσές μπάλες» σχολίασε ο Μουρίνιο.

Παράλληλα, ο 56χρονος προπονητής σημείωσε ότι οι δύο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατακτήσει από πέντε χρυσές μπάλες, έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για τους επόμενους, οι οποίοι έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να τους πλησιάσουν. «Νομίζω ότι έχουν ανεβάσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά καθώς οι παίκτες που ακολουθούν, και τους οποίους εγώ αποκαλώ "μικρά θηρία", ο Νεϊμάρ, ο Μπαπέ, ο Γκριεζμάν, έχουν πλέον ένα μοναδικό κίνητρο για να τους πλησιάσουν».

Και κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς, ο Κριστιάνο και ο Μέσι δεν θα διαρκέσουν για πάντα».

Εχρισε διάδοχο τον Μπαπέ

Μιλώντας πάντως στο beIN Sports μία ημέρα πριν, ο Μουρίνιο ουσιαστικά έχρισε τον Μπαπέ διάδοχο του Ρονάλντο και του Μέσι. Τα σχόλια του Πορτογάλου ήταν άκρως εγκωμιαστικά για τον απίθανο Γάλλο επιθετικό.

«Για έναν παίκτη σαν τον Μπαπέ, όταν μιλάς για το μέλλον, δεν χρειάζεται να πεις τι θα γίνει σε πέντε ή σε δέκα χρόνια. Απλά ας επικεντρώσουμε στο σήμερα. Είναι απίστευτος. Θεωρώ, κρίνοντας από την ηλικία του και την ηλικία που βρίσκονται ο Κριστιάνο και ο Μέσι, οι οποίοι βρίσκονται πια πάνω από τα 30 κι ο Νεϊμάρ είναι 27, όταν θα βγεις στην αγορά σήμερα είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης στον κόσμο. Σε μια υποθετική μεταγραφή, είναι ο πιο ακριβός παίκτης στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Είναι απίστευτος. Μια λέξη είναι αρκετή. Τα λέει όλα» είπε ο Ζοζέ.

Ζοσέ ΜουρίνιοΚριστιάνο ΡονάλντοΛιονέλ Μέσι