Αθλητισμός|30.08.2023 22:32

Αποκλεισμός σοκ για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open απ' το νούμερο 128 στην κατάταξη!

Newsroom

Ο 21χρονος Ντομινίκ Στρίκερ σόκαρε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αποχαιρέτησε πρόωρα και άδοξα από το US Open μόλις στον δεύτερο γύρο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 3-2 σετ (7-5, 6-7, 6-7, 7-6, 6-3) απ' τον Ελβετό, ο οποίος πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του απέναντι στον Τσιτσιπά.

Η κατάρα του US Open συνεχίστηκε για τον Έλληνα άσο που δεν έχει κατορθώσει να διακριθεί στο αμερικανικό όπεν... Και με δεδομένο ότι και η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε μόλις απ' τον πρώτο γύρο, γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια απ' τις χειρότερες εβδομάδες του ελληνικού τένις στα χρόνια που πρωταγωνιστούν οι δυο τους στα κορτ...

Ο Στρίκερ αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά παίρνοντας το πρώτο σετ, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε και έκανε την ανατροπή μετατρέποντας το 0-1 σε 2-1. Ο απίθανος Ελβετός όμως αντί να λυγίσει έγινε επικίνδυνος, βρήκε τον Τσιτσιπά πιο... χαλαρό και τον τιμώρησε κάνοντας την ανατροπή για το τελικό 3-2. Μάλιστα στο 2-1 και προτού δεχτεί την ισοφάριση, ο Τσιτσιπάς είχε στα χέρια του ένα σετ πόιντ που δεν εκμεταλλεύηκε. Ήταν ένα σκληρό μάθημα για τον Έλληνα άσο που τελειώνει τη σεζόν σε ό,τι αφορά τα Grand Slam με τον χειρότερο δυνατό τρόπο...

Το ματς

Ήταν μια μεγάλη μάχη στο κορτ που κράτησε 4 ώρες και 10 λεπτά! Ο Στρίκερ κατόρθωσε να επικρατήσει στο πρώτο σετ με 7-5 έπειτα από 45 λεπτά κάνοντας το καθοριστικό μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ για το 5-6 προτού τελειώσει το σετ στο 5-7.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε νικώντας με άγχος στο επόμενο σετ το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Οι δύο τενίστας πέτυχαν από ένα μπρέικ και έφτασαν στο 6-6 με τον Τσιτσιπά τελικά να κυριαρχεί άνετα με 7-2. Χρειάστηκε πάντως 49 λεπτά για το σετ.

Ακόμα πιο δύσκολα πήρε και το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έπειτα από 59 λεπτά. Και πάλι μέσα απ' το τάι μπρέικ οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους, με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί 7-5. Έχοντας κάνει την ανατροπή (και με το 2-1 υπέρ του) πλέον ο Τσιτσιπάς θα έπρεπε να ήταν πιο άνετος στο ματς...

Δεν ήταν όμως, αφού ο μαχητικός Στρίκερ συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή. Το τέταρτο γκέιμ ήταν ακόμα πιο κλειστό και αμφίρροπο καθώς και πάλι οι δυο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Αυτή τη φορά όμως ο Ελβετός έκανε ένα βήμα παραπάνω και επικράτησε στο τάι μπρέικ με 8-6 ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ.

Ο 21χρονος Ελβετός έχοντας πλέον γεμίσει με αυτοπεποίθηση σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά, έκανε τρομερό πέμπτο σετ. Έκανε μπρέικ στον Έλληνα πρωταθλητή, πήρε τα ηνία στο σετ και επικράτησε με 6-3.

Στέφανος ΤσιτσιπάςUS OpenΤένιςειδήσεις τώρα