Αθλητισμός|03.09.2023 22:14

Το έκανε ξανά ο ΟΦΗ! Νίκησε τον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ με buzzer beater στο 97'!

Newsroom

Ο ΟΦΗ το έκανε ξανά! Όπως και στο ματς με τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος νίκησε με γκολ στο φινάλε, έτσι και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ έφτασε σε σπουδαία νίκη (1-0) με buzzer beater του Αμπάντα στο 97'! Πρώτη ήττα στη σεζόν και πρώτη απώλεια βαθμών για τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε σε μεγάλο βαθμό, δεδομένης της διαχείρισης, το ρόστερ του, προχωρώντας σε αλλαγές στο «Γεντί Κουλέ». Απέναντί του βρήκε μία αρκετά σκληροτράχηλη ομάδα που πήγε το ματς στη δύναμη, στη μονομαχία και κυρίως στο τέμπο που την βόλευε, εκμεταλλευόμενη απόλυτα το γεγονός πως οι ασπρόμαυροι δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους. Τουλάχιστον στο α΄ημίχρονο...

Εκεί που τους έλειψε πολύ ο γνωστός Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έδειξε «εγκλωβισμένος» στ΄αριστερά, με έναν Κωνσταντέλια και γενικώς μία επιθετική γραμμή χωρίς καθαρό μυαλό και με κακές αποφάσεις στο παιχνίδι τους, με έναν Σβαμπ που δεν είχε την αναμενόμενη στήριξη του Οζντόεφ στον άξονα και εν γένει με τους Θεσσαλονικείς να έχουν -πέρα από τους key players- μία εικόνα που φάνταζε «προβληματική» δημιουργικά αλλά και ανασταλτικά

Εικόνα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, καταγράφοντας τις πιο ουσιαστικές ευκαιρίες του α΄μέρους, απειλώντας κυρίως με σουτ από απόσταση. Η αρχή για τον ΟΦΗ έγινε μόλις στο 9ο λεπτό με το διαγώνιο τελείωμα του Μεγιάδο αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κοτάρσκι. Στο 14΄ακολούθησε μία ακόμη σημαντική φάση για τους Κρητικούς με εκφραστή τον Μπάκιτς που επιχείρησε το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε με δυσκολία ενώ στο 37' ο ΟΦΗ έτρεξε στην κόντρα αλλά και πάλι το σουτ του Μπάκιτς δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς τέρματα, αλλά με δυσαρέσκεια από πλευράς ΠΑΟΚ καθώς στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης σε ένα μαρκάρισμα του Κάρο στον Μουργκ στο όριο της μεγάλης περιοχή, οι ασπρόμαυροι ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, ο οποίος είχε δώσει φάουλ, με τη βοήθεια του VAR διατήρησε την αρχική του απόφαση.

Στο β΄ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του, ο Λουτσέσκου αντιλήφθηκε πως η τριπλέτα πίσω από τον φορ «φώναζε» για αλλαγή, εσωτερική μεν, και ως εκ τούτου πέρασε στο «δέκα» τον Μουργκ, με τον Κωνσταντέλια αριστερά και τον Αντρίγια δεξιά, περιορίζοντας τον ΟΦΗ σε έναν πιο παθητικό ρόλο. Με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν λύσεις επιθετικά, Νταμπράουσκας και Λουτσέσκου φρόντισαν να επέμβουν από τον πάγκο, με τον Μεϊτέ να κάνει και το ντεμπούτο του στα ασπρόμαυρα στο 66'.

Στο μεσοδιάστημα, ο Δικέφαλος τα έπαιξε όλα γι΄όλα στη λογική της επίθεσης, αντιλαμβανόμενος πως οι γηπεδούχοι οπισθοχωρούν, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Ό,τι κι αν επιχείρησε όμως ο άνευρος σε γενικές γραμμές ΠΑΟΚ, δεν έβρισκε λύσεις στο γρίφο των Κρητικών στα μετόπισθεν και γνώρισε μία ήττα - μαχαιριά στις καθυστερήσεις του αγώνα παρά το γεγονός πως το ματς πήγαινε σβηστά για ισοπαλία.

Στο 97΄ο Αμπάντα «έφυγε» στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή και από πλάγια θέση πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ για το 1-0! Το «χρυσό» γκολ για τον ΟΦΗ που του έδωσε το δεύτερο τρίποντο της φετινής σεζόν. Για την ιστορία, με καθοριστικό γκολ στις καθυστερήσεις, οι Κρητικοί «πληγώνουν» με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τους ασπρόμαυρους. Πρώτη απώλεια βαθμών για τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την διακοπή για πρώτες ανάσες και ανασύνταξη.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (81' Λαμπρόπουλος), Λάρσον, Θοράρινσον, Μπάκιτς (73' Αμπαντά), Γκαγέγος (81' Νέιρα), Μεγιάδο, Ριέρα (65' Τοράλ), Φελίπε (65' Ντίγκο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76' Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66' Μπαμπά), Οζντόεφ, Σβαμπ (66' Μεϊτέ), Μουργκ (76' Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας (66' Σαμάτα).

ΠΑΟΚΟΦΗSuperLeagueειδήσεις τώρα