Αθλητισμός|20.03.2019 10:16

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Βασικό στέλεχος του ΠΑΟΚ σε δύο ενδεκάδες

Αντώνης Τσακαλέας

Ωστόσο, για να τις πλησιάσει, θα χρειαστεί τις αναµετρήσεις των προκριµατικών του Τσάµπιονς Λιγκ της επόµενης περιόδου. Συγκεκριµένα, αν αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ µέχρι το τέλος της σεζόν, θα φτάσει τις 198.

Ο Πορτογάλος διανύει τη δεύτερή του θητεία στα ασπρόµαυρα, ως αναπόσπαστο κοµµάτι του βασικού κορµού της 11άδας, κάτι που είχε συµβεί και στην πρώτη του θητεία. Κάνοντας µια αναδροµή στην καριέρα του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, προκύπτουν οι δύο 11άδες µε τους ποδοσφαιριστές µε τους οποίους έχει µετρήσει τις περισσότερες κοινές παρουσίες εντός γηπέδου.

Η «παρέα» 2008 - 2012

Στην πρώτη του θητεία στον «∆ικέφαλο του Βορρά» ο Βιεϊρίνια µέτρησε 129 συµµετοχές. Οι παίκτες µε τους οποίους είχε τις περισσότερες κοινές παρουσίες στην αρχική 11άδα ήταν οι εξής: Με τον Κώστα Χαλκιά στο τέρµα είχαν 84 κοινές εµφανίσεις. Στην άµυνα, µε συµπαίκτη τον Αλβεζ Λίνο είχε 95 κοινές συµµετοχές. Ακολουθούν ο Στέλιος Μαλεζάς µε 91, ο Πάντλο Κοντέρας µε 85 και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ µε 63. Στη µεσαία γραµµή βρίσκονται ο Πάµπλο Γκαρσία µε 95 κοινές συµµετοχές και ο Βίκτορ Βιτόλο µε 60 συµµετοχές. Στη µεσοεπιθετική γραµµή είναι οι Βλάνταν Ιβιτς µε 86 και ∆ηµήτρης Σαλπιγγίδης µε 63, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ζλάταν Μουσλίµοβιτς µε 66.

Με Λουτσέσκου

Στη δεύτερή του θητεία, οι περισσότερες κοινές συµµετοχές είναι συγκεντρωµένες στην αµυντική γραµµή, στην οποία ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει αλλαγές µόνο όταν συντρέχουν «λόγοι ανωτέρας βίας». Με τον Μάτος ο Βιεϊρίνια µετρά 51 κοινές συµµετοχές. Ακολουθούν οι Βαρέλα (54), Πασχαλάκης και Κρέσπο (από 51). Στη µεσαία γραµµή βρίσκονται οι Μαουρίσιο και Σάχοφ, που έχουν γράψει 45 και 42 συµµετοχές, αντίστοιχα, µε συµπαίκτη τον Πορτογάλο.

Παρόµοια είναι τα νούµερα που αφορούν την τετράδα στην επίθεση, µε τον Βιεϊρίνια να έχει 45 κοινές συµµετοχές µε τους Πρίγιοβιτς και Πέλκα, 44 µε τον Μπίσεσβαρ και 43 µε τον Ληµνιό. Με τους περισσότερους εξ αυτών οι αριθµοί αναµένεται να αυξηθούν, καθώς δεσµεύονται µε τον ΠΑΟΚ και για την επόµενη χρονιά, όταν και ο Βιεϊρίνια θα µπει στο τελευταίο χρόνο του συµβολαίου του, που, όταν ολοκληρωθεί, θα τον βρει να έχει εισέλθει στο 34ο έτος της ηλικίας του.

Αντελίνο Αντρε ΒιεϊρίνιαΠΑΟΚΡαζβάν Λουτσέσκου